Sjåføren fikk illebefinnende:

- Utrolig reaksjonsevne, hun kan ha spart menneskeliv

Ferieturen fra Australia endte på sykehus etter bildrama i Oslo.

SMADRET:  Tre personer er skadd etter at en bil ifølge vitner på stedet kjørte inn i en bygning med høy hastighet. Hendelsen skjedde i Pilestredet i Oslo. Video: Øystein Andersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bilen ble totalvrak i sammenstøtet med murveggen. Ferieturen for familien på tre fra den andre siden av jordkloden endte på sykehuset på Ullevål.

Men totalkrasjen i Oslo sentrum søndag ettermiddag kunne endt verre.

Avsnittsleder Frode Andreassen ved avsnitt for spesialsaker i Oslo politidistrikt roser den kvinnelige passasjeren i forsetet for å ha avverget en potensiell katastrofe.

- Hun hadde en utrolig reaksjonsevne og imponerende dømmekraft i løpet av brøkdels sekund. At hun grep tak i rattet da sjåføren fikk illebefinnende, kan ha spart menneskeliv og alvorlige kvestelser på fortauet, sier Andreassen dagen derpå.

Klokka var ca. 12.50 søndag, og det smalt så kraftig i krysset Pilestredet/St. Olavs gate at beboere flere hundre meter unna hørte et kraftig small.

Automatgir

Bilen, en nyere Volvo leiebil med automatgir, kjørte rett mot inngangen på hjørnebygget, der juridisk fakultet ved Universitetet i Oslo hadde søndagsfri.

De tre i ulykkesbilen var et ektepar i 50-årene fra Australia med datteren på 16 i baksetet.

Hun lå på utsiden av vraket da politi og redningspersonell kom.

Flere brudd

Status fra sykehuset mandag ettermiddag: Mannen er hardest skadd med flere brudd. Tilstanden skal ikke være livstruende, men etter forholdene bra. Datteren er nest verst rammet. Hun har ikke brudd. Mor har kommet lettest fra fysiske skader. Hun har forklart seg detaljert for politiet, som har bokført ulykken som en helsesak uten noe straffbart.

Bilen sto først på rødt lys da den plutselig skjøt fart, bare 40 - 50 meter fra hjørnebygningen der St. Olavs gate tar av fra Pilestredet.

- Hun rakk å observere at det var folk på fortauet, og var opptatt av å få styrt unna gjennom en åpning da mannen plutselig ble syk. Slik kom krasjet mot hjørnebygget, har kvinnen forklart, sier politiets avsnittsleder.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer