Utrolige Aron (2)

Kraniet ble trykt inn, slik at det fikk en brist og beinet ble brukket. Men Aron (2) overlevde ulykken for ett år siden - uten varige men!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MØLLERHAUGEN (Dagbladet): - Det er utrolig at det har gått bra, sier mamma Anne Cathrine Bendikssen (33), mens Aron løper omkring utenfor Møllerhaugen fjellstue i Indre Troms.

- Jeg fryktet han skulle dø, forteller hun.

- Dobbeltstraff

Lørdag fortalte Anne Cathrine historien til Troms Folkeblad. Motivet er å få folk til å forstå hvilken straff det er i seg selv å skade eget barn. I Troms venter nå en far på dom for å ha kjørt over sin egen sønn med traktor. Barnet falt ut av skuffa, og døde.

Anne Cathrine har grått mange tårer for familien. At faren nå risikerer dom, mener hun er dobbeltstraff.

- Han skal hele sitt liv leve med at han har tatt livet av sin egen sønn. I tillegg skal vi dømme ham for det, sier Anne Cathrine.

8000 i bot

Hun mener det er dypt urettferdig at familier på bygda blir straffeforfulgt for slike uhell.

- Vi har skapt et liv med trygge rammer, men med enkelte farer som ikke finnes i storbyen. Hva med foreldre som lar barn leke i gata, og som blir påkjørt? De straffes ikke. Vi kan jo ikke stenge barn inne. Traktoren er en naturlig del av hverdagen, sier hun.

Ektemannen - Thomas Jakobsen (32) - fikk 8000 kroner i bot etter uhellet.

Fant ham i sporet

Det var på formiddagen den 1. april i fjor at faren tok med seg sønnen inn i traktorhuset. Sønnen var trøtt, men strålte da han fikk være med. Det siste lasset med snø var tungt og gjorde at traktoren bykset. Plutselig var Aron vekk. Faren oppdaget ham i traktorsporet med ansiktet vendt ned. Han alarmerte straks kona.

- Han var slapp i kroppen og klynket, forteller Anne Cathrine.

Far og sønn ble sendt til sykehus i Tromsø med helikopter: Hodeskallen hadde fått en brist, øret var deformert, kraniet trykt inn, lungene var under press, og Arons venstre fot var brukket.

- Hjelpemannskapene var fantastiske, sier Anne Cathringe Bendikssen, som aldri bebreidet mannen.

Hun mener at loven må tilpasses gårdslivet: - Jeg mener det bør tillates å ha barna med i traktor, men barneseter bør påbys.

HELDIG: Aron Jakobsen (2) havnet under farens traktor for ett år siden - og overlevde utrolig nok.