Utroskap og krangel i retten

Utroskap, hemmelige telefoner, skilsmisseprat og krangel om beviser var blant ingrediensene i rettssaken mot drapstiltalte Gamal Hosein (37) i Skien fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Utilbørlig, sier drapstiltalte Gamal Hoseins forsvarer John Christian Elden om statsadvokat Kjetil Omholts utspørring om den omstridte oppringningen fra Gry Hoseins hemmelige mobiltelefon klokka 14.37 lørdag 13. januar i fjor.

Gamal Hosein er tiltalt for å ha kvalt og drept kona denne dagen. Politiet mener at Grys dødskamp ble spilt inn på mobilsvareren til Gry Hoseins venninne i Israel, men fredag kom statsadvokat Omholt aldri så langt at han fikk fullført utspørringen av politiavdelingssjef Ragnar Holm om dette.

Bevisopptak

Elden viste til formelle bevisopptak på et dommerkontor med alle parter til stede i Haifa i Israel i november i fjor. Disse bevisopptakene skal leses opp i Skien og Porsgrunn tingrett senere i rettssaken.

Elden mente at dette måtte avskjære statsadvokaten fra å referere til forklaringer som Grys venninne i Israel tidligere skal ha avgitt. Det fikk han medhold ifra rettens formann, sorenskriver Jahn Mydland, etter en opphetet og sarkastisk replikkveksling mellom statsadvokaten og forsvareren.

Omfattende

I stedet måtte statsadvokat Omholt nøye seg med å legge fram bevis for den omfattende telefontrafikken mellom Grys hemmelige mobiltelefon og Gamal Hoseins nå 17 år gamle nevø i Israel, samt samtalene mellom Grys mobil og israel-venninnens like hemmelige mobiltelefon.

Ifølge vitner skal Gry ha hatt et forhold til nevøen. Politiet mener at Gamal Hosein ble motivert til å ta livet av kona da han fant ut av forholdet. Gamal Hosein nekter både for å ha tatt livet av Gry og for at han visste om noe forhold.

Opptaket borte

Telefonutskriftene som ble lagt fram i tingretten fredag viser at det ble ringt fra Grys mobiltelefon til israel-venninnen klokka 14.37 lørdag 13. januar, og at venninnen ringte sin mobilsvar to ganger kort tid etter.

Men først i mai skal venninnen ha forklart seg om innholdet på mobilsvareren, og kort tid etter fikk politiet i Skien opplyst at opptaket var slettet og at mobiltelefonen ikke lenger fantes.

- Er det teknisk bevist at det var Gry som ringte, og at samtalen i det hele tatt fant sted, spurte advokat John Christian Elden.

- Vi mener det er rimelig påvist, svarte politiavdelingssjef Ragnar Holm.

- Etterforskerne mener at opptaket er slettet, mens jeg mener det er tvilsomt om det har vært noe opptak, konkluderte Elden.

Ikke skilles

Fredag fikk retten også høre at Grys søster Nina Ødegården søndag 14. januar i fjor sa til politioverkonstabel Gry Worpvik at hun ikke trodde at Gry var typen til å begå utroskap.

Worpvik vitnet i retten fredag, og fortalte da at søsteren gjenga en samtale mellom henne og Gry Hosein 11. januar. Da sa Gry at hun var misfornøyd, men at skilsmisse ikke kom på tale.

(NTB-Jon Even Andersen)

Drapstiltalte Gamal Hosein med medforsvarerer Karen Forbrigd.<br> Arkivfoto: Morten Holm/SCANPIX <br>