Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utroskapsavtale kostet småbarnsfaren hus og bil: Hevder han er utsatt for hevn

Paret skrev en uvanlig troskapskontrakt.

TINDER: Kvinnen fant ut av samboeren og faren til parets barn hadde opprettet et forhold til en annen via sjekkeappen Tinder. Foto: Erik Johansen / NTB Scanpix
TINDER: Kvinnen fant ut av samboeren og faren til parets barn hadde opprettet et forhold til en annen via sjekkeappen Tinder. Foto: Erik Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi mener dommen var feil og ble overrasket da saken i det hele tatt ble tatt opp i tingretten, skriver småbarnsfaren i en e-post til Dagbladet.

Han forteller at han har vært sykmeldt siden bruddet og var på vei ut av forholdet da han fikk presentert utroskapsavtalen fra sin samboer.

Til Dagbladet sier han at han skrev under på kontrakten for å kunne fortsette samværet med barnet sitt.

Småbarnsfaren i 30-åra kan sies å ha hatt en svært kostbar Tinder-date.

Etter at hans samboer oppdaget at småbarnsfaren hadde vært utro med en kvinne han hadde truffet på Tinder, fikk hun hjelp fra sin far, som er dommer, til å utforme en troskapskontrakt, ifølge Rett24.

Hemmelig forhold

I parets avtale sto det å lese at:

«Ved utroskap (kjønnslig/intim omgang med andre enn samboer) vil jeg overføre min halvdel av bolig i [adresse] + 100 000 kr (andel av bil) til min samboer.»

Da kvinnen oppdaget at mannen hadde fortsatt sitt forhold til kvinnen etter at avtalen var inngått, endte saken opp i retten.

Småbarnsfaren skriver til Dagbladet at han var en «emosjonell part» som ble presset «til å skrive under på et papir». Han kritiserer også kvinnens dommerfar for hans involvering og mener kontrakten ble utformet med økonomisk berikelse og hevn som hensikt.

Dette avviser kvinnens advokat Bjørn August Krane blankt og peker på at småbarnsfaren fikk gjennom sitt krav om at avtalen skulle være gjensidig.

- Retten har klart avvist at han ble presset på noen måter. Han er god til å drive et dobbeltspill. Han har prøvd å gjøre seg selv til et offer. Dette er ikke riktig. Det var hun som vurderte å gjøre det slutt. Hun var veldig i tvil da hun oppdaget at han var utro mens hun gikk gravid, men han ba om tilgivelse og hevdet han ville være sammen med samboeren og barnet deres, og ikke elskerinnen, sier Krane.

Dagbladet har forelagt småbarnsfarens påstander til dommerfaren via advokat Krane. Dagbladet får opplyst at dommeren kjenner innholdet i denne saken, men han har ikke besvart Dagbladet henvendelse.

Avtalen en test

Småbarnsfaren sier også at dommerfaren innrømmet i retten at datteren ikke ønsket å fortsette forholdet da hun kom til ham samme dag som de utformet kontrakten.

- Det stemmer at hun var veldig i tvil, men det var en viktig avgjørelse. Han hadde vært utro mens hun gikk gravid og hun var samtidig veldig glad i ham. Hensynet til barnet var også viktig for avgjørelsen om å gi ham en sjanse til. Derfor var avtalen av betydning. Hun regnet med at han ikke ville bryte den. Det var også en test. Hvis han ville inngå den regnet hun med at han var til å stole på, sier Krane.

Hålogaland lagmannsrett mente at avtalen var gyldig og at mannens utroskap var dokumentert i sosiale medier. Mannen tapte dermed totalt verdier for rundt 1,6 millioner kroner. I retten hevdet mannen at avtalen ikke var gyldig og at han ble presset til å skrive under på den for å kunne fortsette samlivet.

Tung sak

- Hun har hatt en tung sak og håper dette er punktum. Saken har pågått i to år. Det er intimt og det har tatt lang tid. Vi håper at saken ikke vil bli anket videre til Høyesterett, sier Krane.

Han opplyser at paret også gikk i parterapi i tillegg til å skrive under på kontrakten.

Eneste sak i Norge

Ifølge Krane er det ikke vanlig med denne typen kontrakter.

- Dette var et samboerforhold og det handlet ikke om noe krav. Det var ment preventivt. Min klient ønsket å være sammen med mannen og oppdra barnet de hadde sammen, sier Krane.

Småbarnsfaren opplyser til Dagbladet at det ennå ikke er avgjort om saken vil bli anket.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!