Utroskapsiktet Statoil-ansatt løslatt

Stavanger (NTB-Berit Odland): Økokrim har løslatt den 52 år gamle avdelingslederen i Statoil som er siktet for grov økonomisk utroskap etter mistanke om ulovlig salg av bunkersolje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Saken har forgreninger til Nederland, der Økokrim har kommet på spor av flere selskaper som kan være involvert.

52-åringen som er bosatt i Sandnes, slapp ut av varetektsarresten mandag etter fem ukers opphold. Politiet arresterte ham på vei til jobben mandag 10. november og han ble siktet dagen etter.

Siktede nekter straffeskyld, men i allianse med ansatte i det nederlandske oljemeglerselskapet Alimar BV skal han ifølge siktelsen ha påført Statoil tap i millionklassen mens han arbeidet som bunkersolje-megler.

Flere involvert

Under etterforskningen av Alimar BV har Økokrim funnet andre nederlandske firmaer som kan være inne i bildet. Det bekrefter førstestatsadvokat Arnt Angell i Økokrim overfor NTB. Mens etterforskningen pågår, ønsker han verken å gå nærmere inn på antall bedrifter eller antyde hvor stort omfang den ulovlige handelen med bunkersolje har hatt.

Når det gjelder den Statoil-ansatte, regner ikke Økokrim lenger med at det er fare for bevisforspillelse. Derfor er han satt fri. Men siktelsen opprettholdes og etterforskningen fortsetter. Den endelige tiltalebeslutningen blir neppe klar før litt ut på nyåret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer