Utroskapsiktet Statoil-ansatt løslatt

Stavanger (NTB-Berit Odland): Økokrim har løslatt den 52 år gamle avdelingslederen i Statoil som er siktet for grov økonomisk utroskap etter mistanke om ulovlig salg av bunkersolje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken har forgreninger til Nederland, der Økokrim har kommet på spor av flere selskaper som kan være involvert.

52-åringen som er bosatt i Sandnes, slapp ut av varetektsarresten mandag etter fem ukers opphold. Politiet arresterte ham på vei til jobben mandag 10. november og han ble siktet dagen etter.

Siktede nekter straffeskyld, men i allianse med ansatte i det nederlandske oljemeglerselskapet Alimar BV skal han ifølge siktelsen ha påført Statoil tap i millionklassen mens han arbeidet som bunkersolje-megler.

Flere involvert

Under etterforskningen av Alimar BV har Økokrim funnet andre nederlandske firmaer som kan være inne i bildet. Det bekrefter førstestatsadvokat Arnt Angell i Økokrim overfor NTB. Mens etterforskningen pågår, ønsker han verken å gå nærmere inn på antall bedrifter eller antyde hvor stort omfang den ulovlige handelen med bunkersolje har hatt.

Når det gjelder den Statoil-ansatte, regner ikke Økokrim lenger med at det er fare for bevisforspillelse. Derfor er han satt fri. Men siktelsen opprettholdes og etterforskningen fortsetter. Den endelige tiltalebeslutningen blir neppe klar før litt ut på nyåret.

Til Rotterdam

Norske Økokrim-etterforskere har i flere omganger vært i Rotterdam for å avhøre ledelsen i Alimar BV og for å gjennomgå beslag som nederlandsk politi har gjort i selskapets lokaler. Ledelsen har vært avhørt som mistenkte, men så langt er ingen siktet verken i dette eller de andre selskapene.