Utsatt eller avlyst?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Begge parter i konflikten på Sri Lanka ventet full krig før fredsmekler Erik Solheim staket ut veien til forhandlingsbordet for Tamiltigrene og president Mahinda Rajapakse. Solheims inngripen har fortjent vakt oppsikt verden over, skapt optimisme og redusert faren for å unngå en omfattende væpnet konflikt i landet.

 Veien til forhandlingsbordet i Geneve i midten av neste måned er likevel verken enkel eller sikker. Det er mange som kan tenke seg å stikke kjepper i hjulene for Tamiltigrenes leder Velupillai Prabhakaran og president Mahinda Rajapakse. Det vil bl. a. bli vanskelig for presidenten å overbevise sine medspillere i parlamentet som hans mindretallsregjering er avhengig av. Det gjelder først og fremst Folkets frigjøringsfront (JVP), som er kompromissløse motstandere av innrømmelser overfor tamilene. Tamiltigrene har lovet å stanse all vold under forutsetning av at regjeringen stanser volden som hæren angivelig står bak mot sivile tamiler. Men bare timer etter at partene hadde oppnådd enighet ble en sivil tamil skutt og drept. I tillegg har paramilitære singalesiske ekstremister gjennomført en rekke angrep på tamiler, noe Tamiltigrene hevder skjer med regjeringsstyrkenes velsignelse. Som om ikke det var nok står tamilske overløpere bak flere drap på sivile tamiler og geriljasoldater.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer