Kommunevalg i Danmark:

Utsatt for bilhærverk:
Tagget «racist»

Førstekandidaten til partiet Nye Borgerlige i Aarhus fant bilen sin tilgriset.

HÆRVERK: Den danske lokalpolitikeren Henrik Arens i partiet Nye Borgerlige ble sjokkert da han kom til bilen sin lørdag formiddag. Foto: Privat
HÆRVERK: Den danske lokalpolitikeren Henrik Arens i partiet Nye Borgerlige ble sjokkert da han kom til bilen sin lørdag formiddag. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Henrik Arens, lokalpolitiker i Aarhus, ble møtt med en svært ubehagelig overraskelse da han lørdag formiddag skulle ut til bilen sin for å holde valgkamp.

Noen hadde tagget ordet «racist», eller «rasist» på norsk, og et hakekors over hele den sølvfargede bilen hans.

Arens tilhører partiet Nye Borgerlige, som er et nasjonalkonservativt, høyreorientert politisk parti. Partiet er også kjent for å ha en tydelig anti- immigrasjons- og anti-islam-politikk.

- Til å starte med ble jeg ganske sint og tenkte jeg måtte få pulsen min ned før jeg ringte til politiet, sier Arens til Dagbladet.

Han forteller videre at politiet rykket raskt ut til gjerningsstedet, og at betjentene tok bilder av bilen.

HAKEKORS: Bilen ble nedtagget med både hakekors og ordet «racist». Foto: Privat
HAKEKORS: Bilen ble nedtagget med både hakekors og ordet «racist». Foto: Privat Vis mer

Har skjedd før

Arens er midt i en valgkamp under kommunevalget i Danmark, som avholdes 16. november.

I den anledning skulle han få besøk av partilederen for Nye Borgerlige, Pernille Vermund, for å dele ut brosjyrer på Bispetorv i Aarhus.

Brosjyrene som skulle deles ut, lå alle i bilen til Arens.

Men dette er ikke første gangen at bilen hans har blitt utsatt for hærverk.

Gjennom den siste måneden har han blant annet fått smurt yoghurt og andre matvarer ut over bilen sin, ifølge den danske avisa B.T., som omtalte saken først.

Arens sier til Dagbladet at han ikke normalt mottar trusler eller stygge kommentarer, men han opplyser at han tidligere har blitt kalt for nynazist i kommentarfelt på Facebook.

POLITIKER: Henrik Arens sier at han ikke har blitt utsatt for noen trusler eller hets tidligere, utenom i kommentarfelt på Facebook. Foto: Nye Borgerlige/Privat
POLITIKER: Henrik Arens sier at han ikke har blitt utsatt for noen trusler eller hets tidligere, utenom i kommentarfelt på Facebook. Foto: Nye Borgerlige/Privat Vis mer

Kjørte bilen likevel

For fire uker siden fikk førstekandidaten i Aarhus satt på Nye Borgerlige-reklamer på bilen sin i forbindelse med valgkampen. Og Arens tror han at det er det som har provosert gjerningspersonene.

- Jeg tenker ikke at det er en trussel mot meg som person, men at gjerningspersonene har fordommer rundt partiets politikk. De tror kanskje at Nye Borgerlige er rasistiske, men det stemmer ikke. Folk kjenner ikke til vår politikk, sier han og legger til:

- Men jeg er ikke særlig glad for at det skulle gå ut over meg.

Arens sier at valgkampen ikke kunne stoppes som følge av hendelsen, så han valgte likevel å kjøre bilen til Bispetorv for å møte partileder Vermund.

- Det var veldig kjipt. Dette er ikke ok, uansett hvilket parti man kommer fra. Det er helt greit å være uenig, men det er ikke greit å ødelegge for andre partier eller gjøre hærverk, sier Arens.

KJØRTE: Selv om det hadde blitt gjort hærverk mot bilen til Arens, valgte han likevel å kjøre bilen for å drive valgkamp lørdag. Foto: Privat.
KJØRTE: Selv om det hadde blitt gjort hærverk mot bilen til Arens, valgte han likevel å kjøre bilen for å drive valgkamp lørdag. Foto: Privat. Vis mer

Da Dagbladet ringte Arens lørdag ettermiddag, opplyste han at han nettopp hadde kommet hjem fra kampanjen, så han hadde enda ikke hatt tid til å ringe til forsikringsselskapet.

- Jeg vil ikke kjøre rundt i bilen min når den ser slik ut. Jeg skal prøve å polere bilen, men den trenger nok helt ny lakk for å reparere skadene. I mellomtida blir jeg nødt til å låne en bil gjennom de siste dagene i valgkampen, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer