Utsatt for blotting

Dagen før Eileen Gullaksen (47) ble drept, møtte hun trolig drapsmannen under en tur på den aktuelle skogsveien. Mannen sto delvis skjult i buskene og blottet seg for henne. Etterforskerne i Izmir tror denne blotteren sammen med en annen tyrkisk mann står bak det brutale sexdrapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

IZMIR (Dagbladet): Dagen før drapet, søndag for halvannen uke siden, var Eileen Gullaksen og hennes venninne fra Askøy med på en tur langs den aktuelle skogsveien i fjellet bak Balgova Termal sammen med en sykepleier og flere andre norske revmatismepasienter.

Gullaksens venninne ble sliten underveis, og derfor snudde de to kvinnene og gikk alene tilbake.

På vei tilbake til hotellet passerte de en mann som blottet seg. Ifølge venninnen til Eileen Gullaksen, sto han delvis skjult bak en busk med en erigert penis. Han var trolig tyrkisk.

Varslet ingen

De to norske kvinnene skal ikke ha varslet noen på hotellet om det de så. Om formiddagen dagen etter gikk Eileen Gullaksen på tur alene på den samme skogsveien, og da ble hun voldtatt og drept.

Etterforskerne i Izmir skal først mandag ha fått informasjoner om denne hendelsen på telefaks fra NSB Reisebyrå spesialreiser i Norge. Sjokket over drapet skal være grunnen til at venninnen ikke fortalte om hendelsen mens hun var i Tyrkia.

Erik Dreier i NSB Reisebyrå spesialreiser sier til Dagbladet at han ikke kan kommentere hendelsen, fordi dette er opplysninger som er gitt til dem som leder etterforskningen i Tyrkia.

Gjennombrudd

Det halvmilitære Jandarma-politiet i Izmir står nå foran et gjennombrudd i etterforskningen. Det er store sjanser for at en pågripelse og siktelse kan komme allerede i dag. I går kveld var resultatene av DNA-prøvene klare i Ankara, og på vei over til etterforskerne i Izmir.

Guvernøren i Izmir, Kemal Nehrozoglu, sa på en improvisert pressekonferanse på Balgova Termal i går kveld at politiet tror to menn har vært sammen om forbrytelsen.

Etter det Dagbladet forstår, skal også de tekniske funnene indikere at to har vært sammen om sexforbrytelsen.

Guvernøren sa at detektivene nærmer seg opplysninger fra folk som åpenbart vet noe om det som skjedde.

Tyrkere i søkelyset

- Vi føler vi nærmer oss et slags vitne, en som har hørt eller sett noe. Jeg kan si mer om det i morgen, sa guvernøren.

Flere personer som bor eller jobber i området ble i går tatt inn til avhør, det samme skjedde dagen før.

Etterforskerne har avhørt rundt 50 personer, og ser på 26 av disse som spesielt interessante i forhold til saken. 14 av de har Jandarma tatt fingeravtrykk og blodprøve fra. Alle de 14 er tyrkere.

- I den siste tida har vi avhørt de som vi tror vet noe, sier guvernøren.

Jandarma har sammen med det sivile politiet i Izmir gjennomgått alle små og store sexforbrytelser i området de siste ti årene, og sjekker samtlige på listen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer