Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utsatt for fem ran på sju måneder

Pengetransporten som ble ranet natt til onsdag var den femte på sju måneder:

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • I slutten av oktober i fjor kom tre ranere seg unna med 15 millioner kroner etter å ha ranet en Securitas-transport utenfor Sparebanken Nors filial i Ytre Enebakk. Hittil er det norgeshistoriens største ran. Lensmann Stig Alf Hansen i Enebakk sier til Dagbladet at de tre ranerne brukte et automatliknende gevær, trolig en AG3, og pistol. De var alle maskerte. To personer er fremdeles siktet for medvirkning til ranet, men ingen av de siktede er fengslet.
  • Tre uker seinere tvang tre bevæpnede menn Securitas-vekterne til å legge seg ned på bakken ved Liertoppen kjøpesenter. Deretter stakk de maskerte ranerne av med et ransbytte på rundt fire millioner kroner.
  • Rett før jul slo tre ranere til mot Securitas-vektere i Sparebanken Nor i Oslo sentrum. Politiet mener tre ransmenn tok med seg innholdet i nattsafen, rundt 30000 kroner.
  • 26. april i år ble en pengetransport ranet ved butikksenteret Lillestrøm Torg. Hurtig og effektivt slo to tungt bevæpnede ranere til. De fikk med seg 1,2 millioner kroner. Vekterne ble kneblet med tape og påsatt håndjern.

Ranerne var iført feltuniformer og bevæpnet med AG3-geværer.