- Utsatt for grove brudd på rettssikkerheten

Høyesterettsadvokat Harald Stabell sier Valla-saken er verre enn han kunne forestille seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Høyesterettsadvokat Harald Stabell mener at Gerd-Liv Vallas rettssikkerhet er brutt på alle punkter og sier at saken er verre enn han kunne forestille seg.

Stabell har overtatt som Vallas advokat. Han sier til Klassekampen at LO-ledelsen er feig som nekter å forholde seg til saken.

Stabell har også tidligere uttrykt bekymring for Vallas rettssikkerhet under Fougner-utvalgets gransking av striden mellom Valla og Ingunn Yssen. Men etter å ha satt seg inn i det avsluttende prosedyreinnlegget fra Vallas tidligere advokat Håkon Bleken og rollen til de sakkyndige, skjerper Stabell kritikken.

- Fougner-utvalget ga seg selv som mandat å gjøre en «rettslig vurdering» av mulige brudd på arbeidsmiljøloven eller andre regler i konflikten mellom Valla og Ingunn Yssen, sier Stabell.

- I rettssystemet er det tre bærebjelker for å ivareta rettssikkerhet; offentlighet, kontradiksjon (mulighet til å imøtegå alle bevis som blir ført) og ankemulighet. I granskingen av Valla blir alle disse prinsippene brutt.

Stabell er leder av Advokatforeningens strafferettsutvalg. Han vil ikke forskuttere hvilke rettslige skritt, om noen, Valla kan komme til å ta.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer