Kritiserte Tegnell:

Utsatt for hat og trusler

Fagdirektør i FHI, Frode Forland, sier han fikk trusler og hatmeldinger fra sinte svensker etter å ha kritisert statsepidemiolog Anders Tegnell.

TRUET: Fagdirektør Frode Forland i Folkehelseinstituttet (FHI) under en pressekonferanse om coronasituasjonen.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
TRUET: Fagdirektør Frode Forland i Folkehelseinstituttet (FHI) under en pressekonferanse om coronasituasjonen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fagdirektør ved Folkehelseinsitituttet, Frode Forland, sier det fikk konsekvenser da han kritiserte strategien til sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell. Dette sier han i et intervju med Aftonbladet.

- Jeg tror jo at vi har hatt en strategi i Norge som har reddet mange liv, og det står jeg fast på, sier nordmannen til den svenske avisa.

Forland var tidligere i år ute og kritiserte Tegnell og Sveriges strategi i forbindelse med coronapandemien en rekke ganger.

- Det er den norske folkesjela at man skal si ifra når man ikke er enig. Jeg har ikke et vondt ord å si om Tegnell privat, men jeg er ikke enig i alle hans vurderinger, sier han.

- Svensker liker ikke kritikk

Kritikken har ikke gått ubemerket hen i nabolandet, og fagdirektøren sier han mottok trusler og hatmeldinger i etterkant.

- Det er sånn det er på nettet. Det er ikke alle som liker det når man sier imot, og spesielt ikke svensker, sier nordmannen.

Han ønsker ikke å gå nærmere inn på nøyaktig hva som sto i hatmeldingene, men han mener responsen sier noe om hvordan svenskene ser på sin «helt» Tegnell.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer