Utsatt for Nessa-stunt

Ludvig Nessas abortmotstandere ble fredag kastet ut av skolegården på Oslo katedralskole, etter at de delte ut DVD-er med blodige abortscener.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  De delte ut DVDer før skolen begynte. Jeg tok en, og vi så på den i et friminutt. Det er den kvalmeste og ekleste filmen jeg har sett noensinne, sier Håkon Mevik (17).

Han er elev ved Oslo katedralskole, og en av mange elever som fredag denne uka fikk en DVD av Abortmotstanderne som er Ludvig Nessas antiabortorganisasjon.

Filmen viser en kirurgisk abort i detaljer, og er uvanlig grotesk, selv for Ludvig Nessas menn å være.

-  Jeg synes selv den er jævlig, sier Nessa.

Og elevene reagerer sterkt på DVDen ble delt i skolegården.

-  Det er for ekstremt. Det er mange ganske unge elever på skolen, og de kunne ha informert om synspunktene på en annen måte, mener elevrådsleder Ingrid Klepaker.

-  Uakseptabelt

Da skolens ledelse oppdaget utdelinga av den groteske DVDen, ble abortmotstanderen kastet ut av skolegården.

FORKASTELIG: Håkon Mevik, Ingrid Klepaker og Arne Rogde Gramstad ved Oslo katedralskole er provosert, etter at Ludvig Nessas abortmotstandere delte ut en DVD som viser en klinisk abort. Foto: Lars Eivind Bones
FORKASTELIG: Håkon Mevik, Ingrid Klepaker og Arne Rogde Gramstad ved Oslo katedralskole er provosert, etter at Ludvig Nessas abortmotstandere delte ut en DVD som viser en klinisk abort. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

-  Vi viste dem bort med en gang, vi vil ikke ha sånne ting hos oss. Det gjelder for så vidt all propaganda, men dette tar vi spesielt sterk avstand fra, sier rektor Paul Jasper.

Abort-DVD-en er også blitt sendt ut til 10 000 husstander. Geir Magnus Nyborg i organisasjonen Familie og Medier advarer foreldre om å holde filmen borte fra barna:

-  Å spre en DVD på en slik måte er helt uakseptabelt og uansvarlig. Det er diskutabelt å gi den til voksne mennesker, men spesielt uheldig å sende den ut slik at barn kan få tak i den, sier Nyborg.

Ludvig Nessa mener at han og abortmotstanderne ikke har gjort noe galt:

-  Vil vise fakta

-  Vi ønsker ikke at barn skal se den, men vi vil vise de blodige fakta i abortsaken. Og det er viktig å gi den til elever på videregående skole. De er kjønnsmodne, lært opp til litt av hvert, og de må se konsekvensene av hva som kan skje, sier Nessa.

Men kattaelevene har liten forståelse for Nessas syn:

-  Alle reagerte på hvor ekkelt det var. Det er bare forkastelig og grotesk, mener Håkon Mevik.

ABORTMOTSTANDERE: Børre Knudsen (t.v.) og Ludvig Nessa under en demonstrasjon i 2002.