Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Belgia:

Utsatt for pizzaterror i ni år

- Jeg begynner å skjelve hver gang jeg hører en scooter.

UVELKOMMEN: En belgisk mann har fått pizzaer han ikke har bestilt levert på døra i snart ti år. Illustrasjonsfoto: Shutterstock
UVELKOMMEN: En belgisk mann har fått pizzaer han ikke har bestilt levert på døra i snart ti år. Illustrasjonsfoto: Shutterstock Vis mer

Å få en eller flere pizzaer levert på døra, kan virke som en drøm for mange, men for 65 år gamle Jean Van Ladeghem er det snarere et mareritt.

I snart et tiår har den belgiske mannen fått levert pizzaer på døra si i Turnhout, i Antwerpen-provinsen. Problemet er bare at han aldri har bestilt noen av dem.

- Det startet for ni år siden. Plutselig sto det en pizzaleverandør der og prøvde å gi meg en hel haug med pizzaer, men jeg hadde ikke bestilt noen av dem, sier han til den belgiske avisa Het Laatste Nieuws, og sier maten kommer til alle tider av døgnet.

I starten skal han, ifølge Independent, ha trodd at det bare var noen som hadde skrevet feil adresse da de bestilte pizzaene.

Men av og til kunne de komme flere ganger til dagen, med både pizzaer, kebab, og annen fast food, som han aldri hadde bestilt.

PÅ JOBB: Ingen skal si at dette pizzabudet ikke tar jobben sin alvorlig. Video: Rødt Kort/Twitter. Vis mer

Går ut over nattesøvnen

I januar i fjor toppet det seg, da 10 ulike pizzaleverandører møtte opp på samme dag med leveranser - hvorav en av dem kom med 14 esker med pizza.

Nå sliter han med å sove om nettene, i frykt for at flere pizzaer skal dukke opp.

- Jeg får ikke sove. Jeg begynner å skjelve hver gang jeg hører en scooter som kjører på gata utenfor. Jeg er bare redd for at noen skal komme og levere enda en pizza hit.

Tidligere har han opplevd å bli vekket midt på natta av pizzabud som står på døra.

Nekter å ta imot

Ingen av bestillingene som kommer på døra hans, er betalt på forhånd. Men han sier til den belgiske avisa, at han har sluppet å betale så langt, fordi han nekter å ta imot leveransene.

Han påpeker at dette ikke bare er irriterende for ham, men også for alle restaurantene som får bestillingene. Når han ikke har bestilt, og ikke tar imot koster det dem penger, og det resulterer i matsvinn.

Den dagen ti bud dukket opp, regnet han på verdien av all maten og fant ut at prisen på alt var nesten 5.000 kroner.

Selv kjøper han bare frossenpizzaer fra lokalbutikkene, om han ønsker pizza, og har aldri bestilt pizzaer hjem, ifølge The Brussel Times.

Vet ikke hvem det er

Han er - utrolig nok - ikke den eneste som har opplevd dette. En venn av han som bor i Herenthout har også fått levert pizzaer og annen fast food på døra, omtrent like lenge som Van Ladeghem.

Hun har heller ikke bestilt noe av det hun får levert.

Av og til mottar de leveranser samme dagen, og har gjort det til en vane å advare hverandre når det skjer.

De har meldt inn leveransene til politiet flere ganger, men aner fremdeles ikke hvem det er som bestiller all maten. Van Ladeghem sier til den belgiske avisa at de antar at det er en person de begge kjenner.

- Jeg orker det ikke lenger. Personen som har plagd meg i ni år, kommer til å ha en veldig dårlig dag, den dagen jeg finner ut hvem som har gjort dette.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!