Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brann ved huset til Sandefjord-ordfører:

- Utsatt for stein-kasting og tyveri

Politiet mener huset til Sandefjord-ordfører Bjørn Ole Gleditsch (H) kunne blitt overtent. Ordføreren sier at han de siste åra har blitt utsatt for flere påfunn.

BRANN: Sandefjords ordfører Bjørn Ole Gleditsch (H) sier at han har en mulig gjenringsperson i tankene. Vis mer

Politiet rykket natt til søndag ut til brann mellom en garasje og et hus i Sandefjord. Huset tilhører byens ordfører Bjørn Ole Gleditsch (H).

Det var ordføreren selv som meldte fra om brannen da han kom hjem i taxi rett før klokka 02 natt til søndag. Da han så han flammer og luktet bensin ved huset sitt.

- Det er skremmende og trist, har ordføreren tidligere uttalt til Dagbladet.

Det var ingen personer i huset da brannen startet, men det var en hund innendørs. Ordføreren fikk slukket brannen selv med hjelp fra taxisjåføren.

- Ikke første gangen

Ordføreren forteller imidlertid at det ikke er første gang han har vært utsatt for påfunn.

- Dette er ikke første gangen noe slikt har skjedd. Jeg har vært utsatt for steinkasting, tyveri og andre ting, forteller han, og legger til at de tidligere hendelsene ikke var av samme karakter.

- SKREMMENDE: Sandefjords ordfører Bjørn Ole Gleditsch (t.v) synes det er skremmende hva politikere blir utsatt for. Her fra begravelen til Mille-Marie Treschow i Larvik kirke. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix.
- SKREMMENDE: Sandefjords ordfører Bjørn Ole Gleditsch (t.v) synes det er skremmende hva politikere blir utsatt for. Her fra begravelen til Mille-Marie Treschow i Larvik kirke. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix. Vis mer

Gleditsch sier at det for sju og et halvt år siden var noen som hev stein på bilen hans. Noen år seinere, for tre år siden, hadde noen knust en rute ved siden av inngangsdøra.

- For en måned siden var det noen som hadde stjålet en dyr kost jeg hadde på trappa.

Ordføreren anmeldte aldri sakene, og ser ikke nødvendigvis at det er noen sammenheng mellom hendelsene.

Han forteller samtidig at han i et over to timers avhør søndag fortalte politiet om de tidligere episodene.

BRANN: Krimteknikere jobber i området rundt huset til Sandefjords ordfører Bjørn Ole Gleditsch. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix.
BRANN: Krimteknikere jobber i området rundt huset til Sandefjords ordfører Bjørn Ole Gleditsch. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix. Vis mer

- Trist for demokratiet

- Jeg har gitt mine innspill på sakene og personer jeg mener politiet bør se nærmere på, sier han.

- Det er trist for demokratiet at noen er villige til å bruke den slags virkemidler mot folk som er villige til å gjøre en innsats for lokaldemokratiet. Det er også med å svekke interessen for folk til å være med, når de ser hva som skjer og kan skje, fortsetter ordføreren overfor Dagbladet.

Overfor NRK sier seksjonsleder for etterforskning Kari Synnøve Andersen i at politiet ikke setter brannen i sammenheng med tidligere hendelser.

- Ikke foreløpig, sier hun.

Det har ikke lyktes Dagbladet å få en kommentar fra Andersen søndag kveld.

- Påtent

Politiet mener brannen var påtent.

- Det brant på den ene siden av huset og luktet sterkt bensin. Det er ingen tvil om at brannen er påtent, sa Andersen til Dagbladet søndag morgen.

Foreløpig er det ingen mistenkte i saken.

- Om det er tilfeldig, eller om det er fordi han er politiker, det vet vi ikke enda. Men vi ser alvorlig på saken. Det var midt på natta, og da ligger jo folk hjemme og sover, sa etterforskningslederen.

SØKTE: Politiet søkte søndag i området rundt huset til Sandefjords ordfører Bjørn Ole Gleditsch. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix.
SØKTE: Politiet søkte søndag i området rundt huset til Sandefjords ordfører Bjørn Ole Gleditsch. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix. Vis mer

Etterforskes

Etterforskningslederen bekrefter overfor NTB søndag kveld at politiet er ferdig med arbeidet på åstedet.

- Fornærmede er blitt avhørt. Vi har ingen konkrete mistenkte og er ferdige på åstedet, sier etterforskningsleder Kari Synnøve Andersen til NTB.

Politiet etterforsker saken som forsøk på mordbrann, og mener huset kunne blitt overtent.

Mordbrann brukes om brannstiftelse som fører til planlagt tap av menneskeliv.

Ordføreren legger til at han nå vil sikre eiendommen sin ytterligere.

- Da kan jeg føle på en større trygghet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!