- Utsatt for uhemmet brutalitet

SKIEN (Dagbladet): I en knallhard dom har Holmestrand herredsrett dømt en 20-åring til fengsel i 18 år og fem års sikring for drapet på Maiken Aanes Christensen (15) i Svelvik i desember i fjor. Hun ble utsatt for uhemmet brutalitet og råskap, heter det i dommen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Domfelte må også betale 270000 kroner i erstatning til avdødes foreldre. 20-åringen overfalt, voldtok og drepte den 15 år gamle jenta mens hun var alene hjemme. Retten slår fast at drapet var planlagt og legger vekt på at tiltalte hadde gått med drapstanker i flere måneder.

Revet bort

- Det er et 15 år gammelt barn som ble revet bort i drapet, ei jente med livet foran seg. Drapet skjedde i hennes hjem, et sted som skulle være trygt for slike uhyrligheter. Hun må etter det retten har funnet bevist om gangen i hendelsesforløpet, ha vært utsatt for angst og lidelser før hun døde. I trappa ble hun utsatt for en uhemmet råskap og brutalitet, skriver en enstemmig Holmestrand herredsrett.

Forsvarer Tom Urdal fikk ikke medhold i at tiltalte var sinnssyk i gjerningsøyeblikket og ikke strafferettslig ansvarlig. Retten forholdt seg til konklusjonen fra de rettspsykiatrisk sakkyndige.

Lav intelligens

Retten beklager at «tiltalte ikke kom under den behandlingen i psykiatrien som moren prøve å få i stand for ham, men som stoppet opp i systemet».

Tiltalte har lav intelligens og mangelfullt utviklede sjelsevner. Men på grunn av den brutale handlingen legger ikke retten vekt på dette i formildende retning, heller ikke hans vanskelige oppvekstvilkår i skole og vennekrets.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer