Utsatt for vold og trusler «jevnlig og hyppig i de tyve år de var gift»

49-åring dømt for konemishandling

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 49 år gammel mann er dømt til tre års fengsel for å ha truet og mishandlet sin kone i en årrekke.

Ved siden av den ubetingede fengselsstraffen, må mannen betale ekskona 671.823 kroner i erstatning, skriver Laagendalsposten.

Dommen falt i Eiker, Modum og Sigdal tingrett onsdag denne uka. 49-åringen hevdet selv at han var uskyldig og at han aldri hadde lagt en hånd på sin kone.

Ekteparet fikk seks barn sammen. Retten la stor vekt på spesielt den eldste datterens forklaring. I retten kom det fram at mishandlingen startet allerede på bryllupsdagen i februar 1986, da han i sjalusi dro henne inn på et soverom og slo henne i ansiktet. Kvinnen forklarte at hun ble utsatt for vold og trusler «jevnlig og hyppig i de tyve år de var gift».

Kvinnen forklarte at eksmannen ved siden av knyttneveslag i ansiktet også slo henne med balltre. Hun hadde ofte mye blåmerker og fikk også nye slag fordi mannen mente blåmerkene var hennes egen skyld. Ved en anledning avsluttet mannen mishandlingen med å sparke henne i siden og urinere henne i ansiktet.

I 2005 ble 49-åringen dømt til fire års fengsel for å ha sperret inne, truet og mishandlet en annen kvinne. Også kona ble dømt til fengsel i saken. Etter endt soning valgte hun å anmelde ektemannen for trusler og mishandling gjennom en årrekke. Paret er i dag skilt.

(NTB)