Utsatt for vold

Noen har brukt vold mot Anne Slåtten (23), bekrefter politiet i Førde. Men det letes ikke etter våpen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FØRDE (Dagbladet.no): Sykepleierstudenten Anne Slåtten ble funnet død i en skråning i Førde i går. Sent på kvelden fant de også hennes mobiltelefon og veske, opplyste politiet på en pressekonferanse i Førde i dag, melder NRK.

Vold

- Det er brukt vold mot henne. Det bekreftes både av kriminalteknikere og av rettsmedisineren, sier lensmann Kjell Fonn i Førde til NTB.

Han vil ikke kommentere ytterligere hvor massiv volden mot sykepleierstudenten var.

Dødsårsak ikke klar

Politiet er sikre på at det ikke er utført noen seksuell handling mot den unge kvinnen, men utelukker ikke at dette kan ha vært et motiv.

- Vi må etterforske bredt, og i denne fasen kan vi ikke utelukke noe som helst, sier Fonn.

Det er ikke funnet noe drapsvåpen, og politiet leter heller ikke etter det. Det betyr trolig at kvinnen ikke ble drept ved hjelp av et våpen.

- Vi kan ikke si noe sikkert om dødsårsaken for obduksjonsrapporten er klar torsdag, opplyser Fonn.

Overvåkingskamera

Et drøyt døgn etter at Slåtten ble funnet drept, har politiet få spor i jakten på gjerningsmannen. Nå skal en rekke filmer fra overvåkingskamera gjennomgås, for om mulig å finne interessante opplysninger for drapsetterforskerne.

Filmene er hentet inn fra bensinstasjoner og banker i Førde sentrum, men det er ingen kamera fra veien som Slåtten trolig fulgte til jobb søndag morgen.

Politiet har mottatt rundt 30 tips i saken, og på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag opplyste de at det har meldt seg et nytt vitne som har hørt et skrik tidlig søndag morgen.

- Dette skriket ble hørt i området der det er naturlig at Slåtten gikk. Tipseren vet ikke om det var en kvinne eller mann som ropte, eller hva som ble ropt, sier Fonn.

Tidligere har et vitne fortalt om to-tre rop i Angedalsveien, like ved stedet der Slåtten ble funnet drept. Mellom disse to stedene er det en knapp kilometer.

Hva som faktisk gjør at dødsfallet regnes som en kriminell handling, har ikke politiet spesifisert.

Ytre skader

Politiet har få spor å gå etter i drapssaken. Anne Slåtten var trolig på vei til jobb søndag morgen da hun ble drept.

- Vi er et tjuetalls politifolk som arbeider med saken, deriblant tre taktiske og to tekniske etterforskere fra Kripos, sier lensmann Kjell Fonn til Dagbladet.no.

Etterforskeren er nå i ferd med å kartlegge alle bevegelser i området melom Slåttens bolig og funnstedet ved Angedalsveien like utenfor sentrum.

- Vi har rundspørring i det aktuelle området, og vi ber alle som har vært der mellom klokka 06 og 09 på søndag om å melde seg, sier Fonn.

Politiet har så langt få spor å gå etter.

- Vi er avhengige av tips, understreker lensmannen i Førde.

Syklist meldte seg

Politiet i Førde etterlyste i formiddag to bilister og en syklist i forbindelse med drapsetterforskningen.

Fonn understreker at politiet ønsket kontakt med de tre fordi de kan være mulige vitner.

Få timer seinere hadde den ene meldt seg for Førde-politiet.

- Syklisten har meldt seg, men bilistene er fremdeles aktuelle, sier lensmann Kjell Fonn til Dagbladet.no.

Syklisten ble observert da han kom syklende omtrent 200 meter øst for funnstedet søndag morgen. Politiet er derfor interessert i å få vite om vedkommende har syklet forbi funnstedet, og muligens sett eller hørt noe.

- Politiet har snakket med syklisten, men det er for tidlig å si hva som eventuelt har kommet ut av dette, sier Fonn.

De to bilistene som politiet fremdeles vil snakke med, kom kjørende østover på Angedalsveien mellom klokka 07.05 og 07.10 på søndag.

TV 2 Nettavisen melder at politiet også jobber med å sjekke ut personer som har begått, eller forsøkt å begå lignende kriminelle handlinger i det aktuelle området.

<B>DREPT: 23 år gamle Anne Slåtten kom opprinnelig fra Stavanger.