Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utsatt kultur

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Kulturminister Valgerd Svarstad Haugland har utsatt den lenge varslede kulturmeldingen fra juni til august. Offentlig begrunner hun utsettelsen med at hun gjerne vil ha kulturen inn i valgkampen. Den ville bli glemt om den ble avlevert i juni, og debatten ble avbrutt av ferien, sier hun.
  • Dette er med respekt å melde det rene tøv. Det har lenge vært klart at Svarstad Haugland er en lite kraftfull kulturpolitiker. Problemene med å få fram en ordentlig kulturmelding begynner og slutter på hennes bord, og har fint lite å gjøre med om det er bra eller ikke for kulturpolitikken å bli en del av kommunevalgkampen.
  • Optimistene håpet at Valgerd Svarstad Haugland ville bruke sin tale på landsmøtet til Kristelig Folkeparti til et slags kulturpolitisk manifest. De ble selvsagt skuffet. Hun hadde med seg en garanti til teaterbygget i Tromsø, og det var bra. Men det er svært langt igjen til noe som likner en kulturpolitikk.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media