Utsatt kur for døds- syke Camilla

BERGEN (Dagbladet): Cellegiftkuren er siste halmstrået den kreftsyke småbarnsmora Camilla (22) klamrer seg til, men behandlingen som skulle påbegynnes i går ble utsatt. Årsak: Ingen kvalifiserte sykepleiere hadde anledning til å påta seg ekstravakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Camilla og samboeren Arne Martin Hjortland fortviler. Men det gjør også de ansatte ved Kvinneklinikken i Bergen.

- Hvor virkningsfull cellegiftbehandlingen vil være i Camillas tilfelle, vet vi ikke, men det er selvfølgelig en betydelig psykisk belastning å få utsatt behandlingen. Det sier overlege Per Anders Gulowsen ved Kvinneklinikken til Dagbladet.

Fikk tilbakefall

Dagbladet skrev om Camilla da hun havnet i strålekøen ved Haukeland sykehus i juni i år. Bare en måned etter at hun fødte sønnen Christian ble det oppdaget en kreft- svulst ved livmoren hennes. Christian er nå fem måneder og bror Tommy Andre to år.

Etter endt strålebehandling dro Camilla hjem til Hardanger, men hun fikk raskt tilbakefall, og for halvannen uke siden ble en ny hurtigvoksende svulst påvist i bukveggen.

- Sjøl om overlevelsessjansen er ørliten, klamrer vi oss til det siste halmstrået - cellegiftkuren. Derfor var det som å få et kraftig slag i ansiktet da vi fikk beskjed om at kuren måtte utsettes - med den begrunnelse at det ikke fantes sykepleiere som kunne jobbe overtid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer