Utsatt kur for døds- syke Camilla

BERGEN (Dagbladet): Cellegiftkuren er siste halmstrået den kreftsyke småbarnsmora Camilla (22) klamrer seg til, men behandlingen som skulle påbegynnes i går ble utsatt. Årsak: Ingen kvalifiserte sykepleiere hadde anledning til å påta seg ekstravakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Camilla og samboeren Arne Martin Hjortland fortviler. Men det gjør også de ansatte ved Kvinneklinikken i Bergen.

- Hvor virkningsfull cellegiftbehandlingen vil være i Camillas tilfelle, vet vi ikke, men det er selvfølgelig en betydelig psykisk belastning å få utsatt behandlingen. Det sier overlege Per Anders Gulowsen ved Kvinneklinikken til Dagbladet.

Fikk tilbakefall

Dagbladet skrev om Camilla da hun havnet i strålekøen ved Haukeland sykehus i juni i år. Bare en måned etter at hun fødte sønnen Christian ble det oppdaget en kreft- svulst ved livmoren hennes. Christian er nå fem måneder og bror Tommy Andre to år.

Etter endt strålebehandling dro Camilla hjem til Hardanger, men hun fikk raskt tilbakefall, og for halvannen uke siden ble en ny hurtigvoksende svulst påvist i bukveggen.

- Sjøl om overlevelsessjansen er ørliten, klamrer vi oss til det siste halmstrået - cellegiftkuren. Derfor var det som å få et kraftig slag i ansiktet da vi fikk beskjed om at kuren måtte utsettes - med den begrunnelse at det ikke fantes sykepleiere som kunne jobbe overtid.

Sjøl om cellegiften bare er med på å holde sykdommen i sjakk, teller hver eneste dag for Camilla, barna og meg. Skulle det vise seg at det ikke er det minste håp for Camilla, ville det uansett være en trøst for oss pårørende å vite at behandling ble igangsatt straks.

Uvisshet

- Nå vil uvissheten alltid være der om utsettelsen på tre- fire dager var utslagsgivende.

Camillas sykdom fører samboerparet ut i et økonomisk uføre. Arne Martin Hjortland er arbeidsledig og har måttet ty til banklån for å få betalt regninger som har hopet seg opp.

- Camillas mor, de to barna våre og jeg ble oppfordret til å legge oss inn på pasienthotell i de to månedene Camilla var til behandling første gang. Regningen kom på 18000 kroner.

Denne gangen har Arne Martin måttet ty til overnatting i egen bil ved Kvinneklinikken. En sosionom som besøkte samboerparet i går, ble så rystet at hun straks ordnet plass til Arne Martin på det nye pasienthotellet, med utgiftene dekket.

FORTVILER: Kreftsyke Camilla står nok en gang i behandlingskø.