- Utsatt meg for et umenneskelig press

IKT-direktøren i NAV gikk på dagen.

GÅR PÅ DAGEN: IKT-direktør i NAV, Nina Aulie, sluttet i dag i protest. Foto: NAV / nyebilder.no
GÅR PÅ DAGEN: IKT-direktør i NAV, Nina Aulie, sluttet i dag i protest. Foto: NAV / nyebilder.noVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): IKT-direktør i NAV, Nina Aulie, bestemte seg i dag å slutte i jobben på dagen. I løpet av dagen i dag sendte hun en e-post hvor hun begrunner sin avgjørelse. Dagens Næringsliv (DN) siterer i kveld e-posten.

- Arbeidsgiver har siden sommeren 2014 utsatt meg for et umenneskelig press for å få meg til å slutte som IKT-direktør, skriver Aulie i eposten, ifølge avisa.

Ifølge DN skriver hun at ledelsen i NAV bruker en oppsummering av McKinsey sin gjennomgang av NAV som grunnlag for å fjerne henne fra hennes stilling.

- Det finner jeg meg ikke, skriver Aulie, som mener rapporten inneholder flere feil og mangler.

McKinsey har undersøkt organisasjonen og skal ha kommet med en rapport i dag.

NAV-direktør Joakim Lystad bekrefter at det har vært en konflikt mellom han og Aulie.

- Jeg kan bekrefte at vi har vært uenige. Det har pågått en prosess over lang tid mellom Nina og meg om ledelsen av IKT-avdelingen, sier Joakim Lystad i en pressemelding.

I pressemeldinga bekrefter han at Aulie i eposten skriver at hun følte seg utsatt for press til å slutte i jobben. Han sier at McKinsey-oppsummeringen ikke er ferdig og bare en del av bildet.

Pressevakta hos NAV opplyser at verken Lystad eller andre i NAV ønsker å kommentere påstandene i Aulies e-posten i kveld.