Utsatte Kola-tur for å lage barn

-  Skjønte at befruktning måtte planlegges, skriver Jens Stoltenberg i sin biografi.

GOD PLANLEGGING:  Jens Stoltenberg og kona Ingrid Schulerud etter at Stoltenberg har gått av som Ap-leder. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
GOD PLANLEGGING:  Jens Stoltenberg og kona Ingrid Schulerud etter at Stoltenberg har gått av som Ap-leder. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Jens Stoltenbergs biografi «Min historie» er spekket med innsideinformasjon fra politiske prosesser og maktkamper, men Stoltenberg forteller også en del fra den private sfære.

Da hans tid som AUF-leder var over, ville kona Ingrid Schulerud og han ha barn. Det burde helst skje før høsten 1989 fordi da skulle Ingrid begynne på Utenriksdepartementets aspirantkurs.

Ingrid forklarte

- Jeg trodde jeg visste hvordan det foregikk, selv om jeg fram til dette punktet i livet hadde tenkt mer på å unngå å få barn enn å få dem. Men Ingrid var mer opplyst, og ga meg små forelesninger om eggløsninger og sannsynlighet for graviditet. Jeg forsto at det ikke var så mange dager i måneden hvor sjansen for at egg ble befruktet var særlig stor, og at dette faktisk var noe som måtte planlegges, skriver Stoltenberg.

Problemet var at AUF i årevis hadde planlagt en reise til Kolahalvøya. Der skulle de bli sluppet inn på et atomkraftverk. Dagen før reisen, skjønte Stoltenberg at reisen kolliderte med planen om å få barn.

«Familiære grunner»

- Ståle Dokken skjønte nok ikke særlig mye da jeg fortalte at jeg måtte være hjemme «av familiære grunner», og at han måtte ta over reisen, skriver Stoltenberg. Dokken var generalsekretær i AUF på denne tiden.

Noen dager senere kom han seg imidlertid av gårde, og håpet å få meg seg slutten av besøket. Men da han kom fram til Nikel, var programmet over. Han hadde glemt tidsforskjellen.

- Noen måneder senere ble det klart at vi ventet vårt første barn. Vi hadde prioritert riktig, skriver Stoltenberg.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer