Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Utsett reisen til i morgen

Lange køer, forsinkelser, og innstilte fly. Kaoset fortsetter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Skal du ut og reise med fly i dag, bør du smøre deg med en god posjon tålmodighet. Kaoset fortsetter, selv om flygelederne føler seg «friskere». På Gardermoen er det bare halparten av avgangene og ankomstene som går.

- Det må fortsatt påregnes store forsinkelser og mange kanselleringer i flytrafikken utover ettermiddagen og kvelden, melder Avinor i en pressemelding via NTB i ettermiddag.

- Den operative bemanningen ved kontrollsentralen i Røyken vil, når ettermiddagsskiftet tar til klokka 14.30, være den samme som den har vært siden trafikken ble gjenopptatt i dag morges klokka 6.30. Det betyr at 25 prosent av normal kapasitet ved kontrollsentralen utnyttes, heter det i meldingen. Avinor håper imidlertid å få økt kapasiteten utover ettermiddagen.

- Vi opplever store etterdønninger fra i går. Det er stappa fullt her på flyplassen, og det er mange avbestillinger og kanselleringer. Nå er vi oppe i 27 avganger- og landinger i timen - som er halvparten av det normale, sier informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo lufthavn Gardermoen.

Han sier køene er kjempelange, og at passasjerene må belage seg på en svært lang dag med mye venting og usikre avganger.

- Hvis man kan utsette reisen til i morgen, og booke om billetten, ville jeg kanskje anbefalt det, sier han.

- Jeg tror ikke ting vil gå som normalt her før tidligst i morgen - hvis flygelederne er tilbake på jobb med full bemanning, sier han.

- Ring flyselskapet

Informasjonssjef Siv Meisingseth i SAS Braathens oppfordrer reisende til å ringe selskapets kundesenter eller reisebyrået for å få informasjon om dagens avganger. Det samme melder de andre flyselskapene.

Køene på Gardermoen er nå så store at man må beregne svært god tid for å ha håp om å få sjekket inn tidsnok til avgangene - hvis de går.

- Det ser ikke bra ut for passasjerer som skal reise i dag. Vi tror ikke situasjonen normaliserer seg før tidligst i morgen, sier Meisingseth.

FORTSATT KAOS: I dag fortsetter flykaoset. Bare halvparten av de normale avgangene går fra Gardermoen. Køene er enorme, og forsinkelsene store.
UTSETT: Informasjonssjef på Gardermoen Jo Kobro anbefaler de som kan å utsette flyreisa til i morgen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling