Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utsettelse for Napster

Nettstedet Napster får fortsette inntil videre. En statlig ankedomstol i San Fransisco suspenderte stengningen fredag lokal tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dommen tidligere denne uka hadde internettstedet fått frist til midnatt fredag til å finne en måte å hindre at brukerne lastet ned musikk gratis.

Den viktigste grunnen til at dommerne suspenderte stengningsordren, var at det ville ha blitt umulig for Napster å identifisere og ha kontroll over all musikk som er rettighetsbeskyttet. Dommerne fant også at den opprinnelige dommen ville ha tvunget Napster til å endre rutiner som også kan brukes til lovlige formål.

De to dommerne ga Napster en frist til 18. august til å levere et forsvarsskrift, og motparten i musikkindustrien til 12. september til å svare.

Tidligere denne uka beordret dommer Marilyn Hall Patel nettstedet stengt fordi hun mente at det var opprettet for å gi brukerne mulighet til å laste ned musikk som er rettighetsbeskyttet, noe hun karakteriserte som tyveri.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media