Utsettelsen kan bli langvarig

Moland og Frenchs advokat tror på flere ukers utsettelse.

Pause: Tjostolv Moland gestikulerer under forige ukes runde i ankesaken mot han og Joshua French. I bakgrunnen Moland og French sin kongolesiske advokat, Likwela. Nå kan det bli lenge til neste rettsmøte. Foto: Tore Meek / Scanpix
Pause: Tjostolv Moland gestikulerer under forige ukes runde i ankesaken mot han og Joshua French. I bakgrunnen Moland og French sin kongolesiske advokat, Likwela. Nå kan det bli lenge til neste rettsmøte. Foto: Tore Meek / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||OSLO/KISANGANI (Dagbladet): Advokat Morten Furuholmen hadde akkurat lagt på røret etter en samtale med sin kongolesiske kollega, Guiallaume Likwala, da Dagbladet ringer ham etter dagens rettsmøte.

- Nå kan det bli flere ukers utsettelse. Likwala sier at han tror det kan ta opp til fire uker før saken kan fortsette, sier Furuholmen til Dagbladet.

Trenger hjelpUnder dagens rettsmøte sa de tre oppnevnte legene at de ikke har kompetanse til å behandle Molands psykiske lidelser. De anbefalte at retten sender bud på spesialister fra hovedstaden Kinshasa.

Retten fulgte legenes anbefaling og besluttet å rette en henvendelse om å få sendt opp tre spesialister. Det kan ta tid å få organisert dette.

Ubetalt regningAdvokatene for de sivile partene sa i retten at lokale myndigheter må dekke utgiftene til å få sendt opp spesialistene. Men da de lokale myndighetene ved rettssakens start skulle garantere for leien av rettslokalet, klarte de først ikke å skaffe til veie de 200 dollarene per dag som lokalet koster i leie. Da Dagbladet besøkte bestyreren for kultursenteret som leier ut lokalene tidligere i oktober, fortalte hun at leien fra første rettsrunde enda ikke var betalt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer