Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utsettelsen kan bli langvarig

Moland og Frenchs advokat tror på flere ukers utsettelse.

Pause: Tjostolv Moland gestikulerer under forige ukes runde i ankesaken mot han og Joshua French. I bakgrunnen Moland og French sin kongolesiske advokat, Likwela. Nå kan det bli lenge til neste rettsmøte. Foto: Tore Meek / Scanpix
Pause: Tjostolv Moland gestikulerer under forige ukes runde i ankesaken mot han og Joshua French. I bakgrunnen Moland og French sin kongolesiske advokat, Likwela. Nå kan det bli lenge til neste rettsmøte. Foto: Tore Meek / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||OSLO/KISANGANI (Dagbladet): Advokat Morten Furuholmen hadde akkurat lagt på røret etter en samtale med sin kongolesiske kollega, Guiallaume Likwala, da Dagbladet ringer ham etter dagens rettsmøte.

- Nå kan det bli flere ukers utsettelse. Likwala sier at han tror det kan ta opp til fire uker før saken kan fortsette, sier Furuholmen til Dagbladet.

Trenger hjelp
Under dagens rettsmøte sa de tre oppnevnte legene at de ikke har kompetanse til å behandle Molands psykiske lidelser. De anbefalte at retten sender bud på spesialister fra hovedstaden Kinshasa.

Retten fulgte legenes anbefaling og besluttet å rette en henvendelse om å få sendt opp tre spesialister. Det kan ta tid å få organisert dette.

Ubetalt regning
Advokatene for de sivile partene sa i retten at lokale myndigheter må dekke utgiftene til å få sendt opp spesialistene. Men da de lokale myndighetene ved rettssakens start skulle garantere for leien av rettslokalet, klarte de først ikke å skaffe til veie de 200 dollarene per dag som lokalet koster i leie.
Da Dagbladet besøkte bestyreren for kultursenteret som leier ut lokalene tidligere i oktober, fortalte hun at leien fra første rettsrunde enda ikke var betalt.

Dyrt
De tre spesialistene fra hovedstaden skal ha dekket sine honorarer, reise- og boutgifter. Samlet sett vil dette bli en utgift på flere tusen dollar.

Dommeren sa i dagens rettsmøte at det er helt uaktuelt å sende Moland til Kinshasa for å bli undersøkt der. Det vil bli sett på som om han stikker seg unna hele saken, ble det sagt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media