Utsettelser

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

For en måned siden vedtok FNs sikkerhetsråd at Sudans regjering aktivt måtte stoppe overgrepene i Darfur. Riset bak speilet var politiske og økonomiske sanksjoner. Fristen gikk ut i går, og Kofi Annan orienterte rådet om den siste utviklingen i Darfur i natt. Mye tyder på at Sudans regjering får en ny frist på 30 dager.

FN sliter med troverdighet etter at Kofi Annan tidligere i sommer ga Khartoum-regjeringen 90 dager til å stoppe Janjaweed-militsens herjinger. Da FNs sikkerhetsråd få uker etterpå ga Khartoum en frist på 30 dager, ble det internasjonale samfunns uenighet om hvordan man skal håndtere konflikten svært synlig.

Mye tyder på at Khartoum ikke føler seg presset nok til å stoppe overgrepene i Darfur. Siden april i år har Khartoum inngått fire avtaler om å avvæpne Janjaweed-militsen. Seinest lørdag kom det rapporter om nye overfall på befolkningen i Darfur.

Nå kreves det handling. Ikke bare tomme trusler.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer