Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utsetter alle fengslingsmøter i voldtektssaken

Ville framstille seks siktede menn i dag. Nå vil de gjennomføre nye avhør.

AVVENTER: Politiet ønsker å gjennomføre flere avhør av personene som er siktet for et overgrep som skal ha skjedd i Hønefoss natt til tirsdag 15. oktober. Video: Ørjan Ryland Vis mer

DRAMMEN (Dagbladet): Politiet gikk natt til mandag til en storaksjon mot en flermannsbolig på Hønefoss etter å ha blitt varslet om en mulig gruppevoldtekt i en leilighet.

Sju menn av østeuropeisk opprinnelse ble pågrepet og siktet for grov voldtekt. I går kveld ble av dem løslatt. De resterende seks nekter straffskyld. Samtlige av mennene er avhørt.

Vil har flere avhør

I utgangspunktet ønsket politiet å framstille de seks resterende mennene for varetektsfengsling i Drammen tingrett i dag. Nå er samtlige fengslingsmøter utsatt.

BESLAG: Krimteknikere gjorde flere beslag i boligen tirsdag. Politiet ønsker ikke å kommentere funnene. Foto: Øisten Norum Monsen
BESLAG: Krimteknikere gjorde flere beslag i boligen tirsdag. Politiet ønsker ikke å kommentere funnene. Foto: Øisten Norum Monsen Vis mer

- Vi har behov for å gjennomføre oppfølgingsavhør av fornærmede og ett vitne. Det har betydning for spørsmålet om skjellig grunn til mistanke, som er et nøkkelvilkår for å kunne gå til fengsling, sier politiadvokat Ole Jacob Garder til Dagbladet onsdag formiddag.

Den fornærmede 20 år gamle kvinnen har blitt avhørt én gang av politiet tirsdag. Etter det skal hun ikke ha orket eller ønsket å ta flere avhør i går, men dette vil politiet nå gjennomføre.

GRUPPEVOLDTEKT: Politiadvokat Ole Jacob Garder forteller til Dagbladet at den fornærmede kvinnen (20) skal ha blitt utsatt for en voldtekt av anslagsvis fem til seks personer. Reporter: Øistein Norum Monsen. Video: Nicolai Delebekk / Dagbladet Vis mer

- Løse tråder

- Vi må skaffe oss et tydeligere bilde av hendelsesforløpet og har noen løse tråder vi må lande, sier politiadvokat Garder.

Han forteller også hvorfor den ene av mennene ble løslatt tirsdag kveld.

- Basert på forklaringer, har denne personen nokså tydelig ikke vært til stede da hendelsen skjedde, sier politiadvokaten.

Han vil ikke uttale seg om spor i saken, hvilke funn krimteknikerne gjorde på åstedet eller hva undersøkelsene fra voldtektsmottaket viser.

Ifølge politiadvokaten vil det etter lunsj i dag bli nærmere klart om mennene framstilles for varetektsfengsling onsdag.

- Overrasket

Dagbladet snakket tirsdag kveld med Sjak Haaheim, som forsvarer en av de siktede mennene.

- Han har vært i avhør hos politiet og forklart seg grundig og detaljert. Han har et sterkt ønske om at politiet skal komme til bunns i faktum, og finne ut hva som har skjedd, sier han.

Haaheim sier at hans klient har opplevd pågripelsen som en stor belastning. Den siktede mener det er et langt sprang fra hans versjon av hendelsen til det fornærmede har forklart, ifølge forsvareren.

- Han ble overrasket da politiet kom inn midt på natta, sier Haaheim.

Det var klokka 04.00 natt til tirsdag at samtlige tilgjengelige politistyrker i området Hønefoss gikk til aksjon mot et bolighus.

I løpet av kort tid ble sju menn fraktet ut fra en av boligens leiligheter.

Fortalte venninne om voldtekt

Dagbladet snakket tidligere tirsdag ei venninne av fornærmede, som også er nærmeste nabo til åstedet.

- Min venninne skulle komme på besøk, men jeg var ikke hjemme, så de som bor i andre etasje slapp henne inn. Hun ble tatt med opp og der forklarte hun at det ble drukket alkohol, sier hun til Dagbladet mens tårene renner.

Den kvinnelige naboen ønsker å være anonym, men forteller hvordan hun opplevde situasjonen.

- Da jeg kom hjem, fortalte hun at hun hadde blitt voldtatt av 3-4 personer, sa naboen og vennninna til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media