VENTER: USAs president Barack Obama avventer med å ta en avgjørelse om oljeboring i Arktis. Årsaken er den pågående miljøkatastrofen i Golfen. Her er Obama under et besøk i oljesølrammede Louisiana. Foto: Scanpix
VENTER: USAs president Barack Obama avventer med å ta en avgjørelse om oljeboring i Arktis. Årsaken er den pågående miljøkatastrofen i Golfen. Her er Obama under et besøk i oljesølrammede Louisiana. Foto: ScanpixVis mer

- Utsetter avgjørelse om oljeboring i Arktis

På grunn av katastrofen i Mexicogolfen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Obama-administrasjonen kommer til å utsette avgjørelsen om oljeboring i Arktis til 2011 på grunn av oljeutslippet i Mexicogolfen, ifølge en senator fra Alaska.

Kongressrepresentanten Mark Begich fra Demokratene sier han har fått opplysningene fra innenriksdepartementet. Beslutningen fører blant annet til at Shell må utsette planene om prøveboring til havs utenfor Alaska i sommer.

- Jeg er frustrert over at Obama-administrasjonens beslutning om å utsette oljeboring til havs med ett år vil føre til ytterligere forsinkelser og økte kostnader for produksjonen av olje og gass innenlands, sier Begich.

(NTB)