Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utsetter avgjørelsen om journalist-avlytting

Lagmannsretten skal bestemme om samtalene med Dagbladets journalist kan avspilles.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Rettsbehandlingen i Munch-saken startet i dag med at dommerne skulle avgjøre om opptak av telefonsamtaler mellom en Dagbladet-journalist og den tiltalte 38-åringen kunne spilles for retten.

Det ble besluttet at avgjørelsen om lydbåndene må behandles av lagmannsretten før det blir klart om de kan avspilles i retten eller ikke.

Avspillingen blir dermed utsatt inntil videre, men resten av Munch-saken fortsetter som planlagt.

Tingrettsdommer Arne Lyng startet med å erklære at han ikke fant det i strid med loven å spille de aktuelle opptakene.

- Vitnet i saken er kjent, og har allerede uttalt seg om samtalene med journalisten, en avspilling av opptakene vil derfor ikke bety at man avslører et vitne. Retten kan ikke se at avspilling er et brudd på straffeloven, og de kan dermed avspilles, sa Lyng.

Advokat Sverre Næss, som forsvarer 38-åringen, påkjærte kjennelsen på stedet, og ba om at kjennelsen blir behandlet av lagmannsretten. Det sa også aktor seg enig i, og etter ti minutters rådslagning besluttet dommerne å gi kjæremålsadgang. Dermed vil saken om avspillingen sendes lagmannsretten i dag.

Lars Helle, redaktør i Dagbladet, reagerer kraftig på avgjørelsen.

- Vi er skuffet og forferdet over at retten kom til det standpunktet de kom til, sier han til Dagbladet.no.

Dagbladet har allerede gitt retten beskjed om at avisen ønsker partsstatus i saken, og varsler et kjæremål i morgen.

- Dette er en sak som er viktig for den frie pressen, og vi vil vurdere å bringe saken videre, sier Helle.

GODTOK AVSPILLING:</B> Tingrettsdommer Arne Lyng så ingen grunn til at Dagbladet-samtalene ikke kunne spilles i retten. Avgjørelsen ble påkjært.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling