Utsetter halshugging av programleder

Jamals far blir ikke henrettet fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Henrettelsen av den libanesiske programlederen Ali Hussain Sabat (48) har blitt midlertidig utsatt. Det opplyser Sabats advokat til BBC.

Programlederen er dømt til døden ved halshugging for å ha drevet med trolldom.

Henrettelsen skulle etter planen gjennomføres på fredag, men advokat May el-Khansa sier nå at hun har fått en forsikring fra en libanesisk minister om at denne ikke vil bli gjennomført.

- Justisministeren ringte med og sa at ingenting vil skje på fredag. Etter dette vet jeg derimot ikke hva om vil skje, sier el-Khansa.

Utsettelsen har ikke blitt bekreftet fra offisielt hold i Saudi-Arabia, hvor henrettelser ofte blir gjennomført på kort varsel, ifølge BBC.

Sabat var programleder for det populære tv-programmet «Sheherazade», som ble sendt på en satellittkanal basert i Beirut. Her spådde han i framtida, og ga råd til publikum.

Under en pilgrimsreise i Saudi-Arabia i mai 2008, ble han kjent igjen av det religiøse politiet i landet, og arrestert. I november i fjor ble han dømt til døden av en saudiarabisk domstol for å ha drevet med trolldom.

Både Amnesty og Human Rights Watch har engasjert seg i saken, og sier programlederen ble dømt for å ha brukt sin rett til ytringsfrihet.

PÅ PILGRIMSREISE:   Sabat ble arrestert i mai 2008 under en pilgrimsreise i Medina. Her er Ali Sabat sammen med kona Samira Rahmuni tidligere på turen.  Foto: AFP/Scanpix
PÅ PILGRIMSREISE: Sabat ble arrestert i mai 2008 under en pilgrimsreise i Medina. Her er Ali Sabat sammen med kona Samira Rahmuni tidligere på turen. Foto: AFP/Scanpix Vis mer