Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utsetter Kon-Tiki-ekspedisjonen

Tangaroa satser internasjonalt i 2006.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Det som skulle være en hyllest til Thor Heyerdahl i 2005 må nå utsettes til neste år. Neste startskudd for Tangaroaekspedisjonen er 28. april 2006.

- Flere sentrale sponsorer har trukket seg fra prosjektet på grunn av katastrofen i Sørøst -Asia. Dette skjønne vi veldig godt, og vi vil bruke den ekstra tiden vi nå har fått til å gjøre grundigere arbeid og research. Vi vil også prøve å gjøre ekspedisjonen mer internasjonal, sier ekspedisjonsleder Torgeir Sæverud Higraff til Dagbladet.no

Avhengig av værforhold.

Tangaroaekspedisjonen skal seile i Thor Heyerdahls kjølvann over Stillehavet. Thor Heyerdahls største suksess, «Kon-Tiki», kunne ikke navigeres. Men ingen har gjort mer for å vise at også oldtidas sjømenn kunne navigere sine farkoster over verdenshavene. Nå gjenstår bare å gjøre det.

Sponsorene som har trukket seg skal ha meldt sin interesse om å være med senere. Noen ville være med allerede om en måned.

- Grunnen til at vi må vente til neste år er fordi vi må ta hensyn til været. Hvis vi ikke har respekt for naturen og havstrømmen kan vi støte på noen reale overraskeser, sier Higraff.

Han forteller at ekspedisjonen var godt i rute, men at med for lite kapital kunne både forskningen og formidlingen bli skadelidende. Tiden fremover skal de tilbringe sammen med forskjellige grupper i det maritime miljøet, hvor de håper å få møte eventuelle sponsorer.

- Beste balsaflåte noensinne.

Tangaroa-ekspedisjonen har som mål å bygge «den beste balsaflåten noensinne». \'Den flotteste kopien av de største, førhistoriske søramerikanske flåtene\', forteller Higraff.

- Med en slik flåte vil vi kunne styre til det historiske revet, uten å frykte havari. Vi kan seile videre derfra, hvor vi vil, og vise verden at med sin eminente styreteknikk kunne flåtefarere ha utforsket Stillehavet bevisst! I Heyerdahls ånd skal vi bygge en forbedret flåte og se hvor langt vi kan reise, forteller Higraff i et nyhetsbrev til Dagbladet i september i fjor.

Tangaroamedlemmer: Torgeir Sæverud Higraff, Olav Heyerdahl, Inge Meløy, Anders Berg og Dag Oppen-Berntsen.
Tangaroamedlem: Svenske Anders Berg viser ruten over Stillehavet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media