SLIPPER IKKE: Regjeringen i Argentina griper inn etter at retten ville oppheve arresten av Alfredo Astiz og fem andre marineoffiserer som venter på rettssakene mot seg i forbindelse med drap og forbrytelser de skal ha utført under militærdiktaturet i 1976-1983. Foto: AFP / Daniel GARCIA
SLIPPER IKKE: Regjeringen i Argentina griper inn etter at retten ville oppheve arresten av Alfredo Astiz og fem andre marineoffiserer som venter på rettssakene mot seg i forbindelse med drap og forbrytelser de skal ha utført under militærdiktaturet i 1976-1983. Foto: AFP / Daniel GARCIAVis mer

Utsetter løslatelse av argentinsk «dødsengel»

Myndighetene lar ikke Alfredo Astiz forlate fengselet likevel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Argentiske myndigheter har utsatt en rettsbeslutning om å løslate den tidligere marineoffiseren Alfredo Astiz, kjent som «den blonde dødsengelen», fra fengsel.

En domstol bestemte torsdag at Astiz og fem andre marineoffiserer som er anklaget for tortur og drap, skulle løslates mot kausjon fordi rettssakene mot dem hadde trukket for mye ut i tid. De seks har sittet i varetekt i to år.

Beslutningen vakte bestyrtelse i Argentina, og en rasende president Cristina Fernández kalte kjennelsen for «en skam for Argentina, det argentinske rettssystemet og for menneskeheten».

Beslutningen om å utsette løslatelsen kom bare to timer etter at regjeringen kunngjorde at den ville anke kjennelsen.

De seks offiserene anklages for å ha stått bak drapene på flere hundre av de rundt 5.000 venstreorienterte fangene som passerte gjennom marinens mekanikerskole under Argentinas skitne krig fra 1976 til 1983.

Astiz er også anklaget for drapene på to franske nonner, grunnleggeren av gruppa Mødrene på maiplassen, Azucena Villaflor, og den 17 år gamle svensken Dagmar Hagelin.

(NTB)

 

 

 

BLIR SITTENDE: Astitz og de fem andre har sittet to år i arrest. Foto: AFP/Daniel GARCIA
BLIR SITTENDE: Astitz og de fem andre har sittet to år i arrest. Foto: AFP/Daniel GARCIA Vis mer