Utsetter milliardprosjekter til etter Frp-møte

Stortinget skulle ha behandlet veiprosjekter til 26,6 milliarder kroner onsdag. Det blir utsatt til etter Fremskrittspartiets landsstyremøte.

Oslo  20190130.
Statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen under onsdagens debatt om regjeringsplattformen i Stortinget. I bakgrunnen landbruks- og matminister
Olaug Vervik Bollestad (KrF) og samferdselsminister
Jon Georg Dale (Frp).

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Oslo 20190130. Statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen under onsdagens debatt om regjeringsplattformen i Stortinget. I bakgrunnen landbruks- og matminister Olaug Vervik Bollestad (KrF) og samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp). Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DN og VG får bekreftet at behandlingen av to store veiprosjekter blir utsatt til 19. juni. Etter planen skulle bompengeprosjektene behandles onsdag, samme dag som Fremskrittspartiet samles til et ekstraordinært landsstyremøte der bompenger står øverst på agendaen.

Det er finansieringen og utbyggingen av E6 Moelv - Øyer i Hedmark og Oppland, E18 Langangen - Dørdal i Telemark og E6 Ulsberg - Melhus i Trøndelag som berøres.

Totalt er prosjektene på 26,6 milliarder der over 10 milliarder er bompenger.

Sterke reaksjoner

- Det er bare fordi Frp ikke vil stemme for bompengeprosjekter samtidig som de skal ha landsstyremøte, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum til VG.

SV-leder Audun Lysbakken reagerer sterkt på utsettelsen.

- Dette nærmer seg det parodiske. Nå utsetter altså presidentskapet en votering over motorveiutbygging i Stortinget, som Frp har gått inn for i komiteen, fordi et regjeringsparti er uenig med seg selv – og fordi de kjenner pusten i nakken fra et konkurrerende parti, sier Lysbakken via SVs kommunikasjonssjef.

- SV har gått mot disse motorveiutbyggingene – på til sammen 10 milliarder i bompenger, og er glad om vi kan få støtte, men det må skje på en måte som ikke bidrar til at folk mister respekt for Stortinget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer