Statsbudsjettet:

Utsetter nye stridsvogner - igjen

Regjeringen øker forsvarsbudsjettet for 2019 med fire milliarder, men anskaffelsen av nye stridsvogner ligger ennå på is. - Det er ille, mener Liv Signe Navarsete (Sp).

UTSETTER: I september var statsminister Erna Solberg på besøk hos HV 12 som øver med USMC US marines. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
UTSETTER: I september var statsminister Erna Solberg på besøk hos HV 12 som øver med USMC US marines. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er positive ting i forsvarsbudsjettet, men jeg synes det er ille er at en ikke kommer med den forventa satsningen på landmakta, sier Liv Signe Navarsete (Sp) til Dagbladet.

Hun viser til at prosjektet med å anskaffe nye stridsvogner er utsatt igjen.

Samtidig kan det brukes opptil en halv milliard på vedlikehold av de gamle stridsvognene før regjeringen må komme tilbake til Stortinget etter mer penger.

- Det er ikke akseptabelt å bruke så mye penger på dette. De gamle stridsvognene er utgått på dato for lengst, og da blir det veldig kostbart å holde det gående. Hvorfor setter man ikke heller i gang med innfasingen av nye stridsvogner?, spør Navarsete.

Høyres Hårek Elvenes mener det er så mange store investeringer som er nødvendig å gjøre, at det ikke går an å gjøre alt på en gang.

- Det er den politiske realiteten. Ideelt sett skulle vi hatt nye stridsvogner i går, men vi følger forsvarssjefens anbefaling. Der er andre investeringer er prioritert først, sier Elvenes til Dagbladet.

Huitfeldt: - Arrogant av regjeringen

Også leder av utenriks- og forsvarskomiteen, Anniken Huitfeldt (Ap), mener regjeringen svikter landmakta.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer