Utsetter opphoggingen av SS «Norway»

Indisk høyesterett har nok en gang utsatt avgjørelsen om opphogging av skipet som tidligere het SS «Norway».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Indisk høyesterett har nok en gang utsatt avgjørelsen om opphogging av skipet som tidligere het SS «Norway».

Skipet, som i dag heter «Blue Lady», skal etter planen hogges opp i Alang i den indiske delstaten Gujarat. Men ifølge miljøvernorganisasjoner inneholder skipet så mye som 1.200 tonn skadelige stoffer, blant annet asbest.

Mandag ble det lagt fram en ekspertrapport som konkluderer med at det er for risikabelt å flytte «Blue Lady» fra Alang. Skipet vil ifølge rapporten kunne knekke eller kantre dersom det blir flyttet.

Indisk høyesterett bestemte dermed å utsette saken nok en gang, for at miljøvernere skal få tid til å lese og komme med et motsvar til rapporten, melder TV 2 Nettavisen.

Ingvild Jenssen, som leder en internasjonal koalisjon av miljøvernorganisasjoner som jobber mot denne type skipsopphogging, er fornøyd med avgjørelsen.

Arbeiderne i Alang, verdens største anlegg for opphogging av skip, er dårlig utstyrt og svært utsatt for helseskader når de jobber med giftig avfall.

(NTB)

TAUTREKKING: 
En taubåt tauer «Blue Lady» tidligere kjent som SS «Norway» til opphogging i Alang i august i fjor. Siden den gang har det vært tautrekking om opphoggingen i indiske rettsaler. Foto: SCANPIX/AP
TAUTREKKING: En taubåt tauer «Blue Lady» tidligere kjent som SS «Norway» til opphogging i Alang i august i fjor. Siden den gang har det vært tautrekking om opphoggingen i indiske rettsaler. Foto: SCANPIX/AP Vis mer