Utsetter riksrettstiltale mot Jeltsin

Russlands kommunister har utsatt forsøket på å få stilt president Boris Jeltsin for riksrett. Presidenten fnyser av planene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Dokumentene for riksrettstiltalen er fremdeles under utarbeidelse. Det betyr at prosessen ikke vil kunne bli innledet før om to uker, sa kommunist-representanten Sergej Resjulskij.

Kommunistene hadde opprinnelig tenkt å innlede den langtekkelige prosessen med riksrettstiltale i morgen.

Jeltsins pressetalsmann Sergej Jastrzjembskij kalte planene for «leker og kinaputter».

Kilder i nasjonalforsamlingen sa at kommunistene trengte mer tid for å formalisere tiltalen mot Jeltsin ettersom de går tilbake til hans første presidentperiode før 1996.

Kommunistenes leder Gennadij Ziuganov sa onsdag at 177 representanter hadde skrevet under på kravet om riksrettstiltale. Det kreves minst 150 representanter for å innlede en riksretts-prosess.

Kommunistene ønsker at landets øverste domstol skal granske påstander om at Jeltsin gikk langt ut over sine fullmakter, da han bidro til oppløsningen av Sovjetunionen i 1991. De mener også at han brøt loven da han med makt oppløste Russlands Øverste

Sovjet - en levning fra Sovjetunionens dager - i 1993.

(NTB-Reuters)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer