Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utsetter salget av K-bank

Finansdepartementet har bedt Statens Bankinvesteringsfond om å vente med salg av aksjene i Kreditkassen til etter at statsbudsjettet er lagt fram.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere bud er kommet inn på statens aksjepost på 34,6 prosent i Kreditkassen. Statens Bankinvesteringsfond hadde planer om å gjennomføre salg av aksjeposten innen utgangen av september i år. Flere utenlandske banker har lagt inn bud på aksjeposten.

Nå bremser Finansdepartementet prosessen ved at Bankinvesteringsfondet ikke kan forelegge saken for finansministeren før etter 4. oktober. Dermed kan salget bli utsatt med inntil en måned.

- Da vi fikk denne oppgaven av Stortinget ble det lagt vekt på at salget skulle gjennomføres så raskt som mulig. Nå kommer regjeringen og sier at det ikke skal gjennomføres så fort, sier administrerende direktør Jan W. Hopland i Statens Bankinvesteringsfond til NTB.

Utsettelsen er knyttet til forhold i statsbudsjettet som skal fremlegges 4. oktober.

(NTB)