VEI - TOG - BEGGE DELER?  Samferdselsminister Marit Arnstad oversender ikke forslaget til Nasjonal transportplan fram til 2024 før etter påske
Foto: Berit Roald / NTB Scanpix.
VEI - TOG - BEGGE DELER? Samferdselsminister Marit Arnstad oversender ikke forslaget til Nasjonal transportplan fram til 2024 før etter påske Foto: Berit Roald / NTB Scanpix.Vis mer

Utsetter transportplan til etter påske

- Regjeringspartiene krangler om vei og tog.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nasjonal Transportplan for 2014 - 2023 blir ikke sendt til Stortinget for behandling før etter påske.

Frps samferdselspolitiske talsmann Bård Hoksrud frykter at samferdsels- og transportkomiteen får knapt med tid til å sette seg inn i planen.

Det har i lang tid vært ventet at transportplanen blir lagt fram før påske, men nå er det klart at den mye omtalte og debatterte planen tidligst blir presentert 5. april, skriver Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

For ti år 18. juni skal planen som skal legge føringen for samferdsel i Norge de neste ti åra, bli behandlet i Stortinget. Samferdselskomiteen kommer med sin innstilling uka før. Det skal også holdes en høring før planen blir vedtatt.

Frp-talsmann sier han frykter at komiteen får altfor dårlig tid til å sette seg godt nok inn i planen. Han mener det er uenighet innad i regjeringen som er årsaken til forsinkelsen.

- Krangler om vei og tog - Det er helt åpenbart. Det foregår en kjempediskusjon mellom regjeringspartiene om prioriteringene mellom tog og vei, mener Hoksrud.

Opposisjonen på Stortinget reagerer ifølge Dagens Næringsliv på somlingen og mener finansieringsløsningen med årlige statsbudsjetter er «gammeldags» og hemmer de rødgrønne.

Høyre minner om at regjeringspartiene allerede har bundet seg til kraftig kollektivsatsing i byene gjennom det såkalte klimaforliket.

Ifølge DN er kampen om samferdselsmilliardene løftet opp til såkalte kompromissforhandlinger mellom de rødgrønne partilederne.

(NTB).