Takako-saken

Utsetter utsendelse: - Overveldet

Datteren til Takako Ellefsen (83) forteller om et følelsesladd øyeblikk da hun mandag kunne fortelle sin mor at Utlendingsnemnda vil se på saken hennes på nytt.

FÅR BLI FORELØPIG: Takako Ellefsen (83) må ikke lenger reise ut av landet innen 28. desember, slik Utlendingsdirektoratet først varslet. Nå skal saken hennes vurderes på nytt. Foto: Privat
FÅR BLI FORELØPIG: Takako Ellefsen (83) må ikke lenger reise ut av landet innen 28. desember, slik Utlendingsdirektoratet først varslet. Nå skal saken hennes vurderes på nytt. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Det var VG som først omtalte at Utlendingsnemnda (Une) vil behandle saken til Takako Ellefsen på nytt, og at utsettelsen dermed utsettes.

Den skulle i utgangspunktet finne sted 4. juledag.

- Dette er den beste julegaven for hele familien, sier datteren til Ellefsen, Klara Ellefsen, til Dagbladet mandag ettermiddag.

Utlendingsnemnda besluttet i utgangspunktet at 83-åringen måtte reise tilbake til Japan innen 28. desember, til tross for at hun har vært gift med en nordmann i 46 år.

Fordi ekteparet bodde i utlandet i mange år slo Utlendingsdirektoratet (UDI) fast at Takako ikke oppfyller kravene for oppholdstillatelse. Hun fikk avslag på søknaden om opphold i Norge, fordi hun ikke har heldekkende sykeforsikring.

Nå har Une besluttet å utsette iverksettelsen av vedtaket til et nytt vedtak foreligger i saken, omkring månedsskiftet januar-februar.

- Frem til dette tidspunktet oppholder Takako seg lovlig i Norge, opplyser hennes advokat Alexander Nyheim Jenssen.

- Veldig emosjonell

Klara Ellefsen sier at de er svært takknemlige for all støtten de har mottatt etter at saken ble omtalt av en rekke medier.

- Det eneste vi ønsket var å få sjansen til å fortelle UDI og UNE den fullstendige historien, noe vi opplever at vi fram til nå ikke har hatt mulighet til. Etter de har blitt presentert alle faktaene kommer vi selvfølgelig til å rette oss etter deres avgjørelsen.

Ellefsen ringte tidligere mandag sin mor for å meddele nyheten om at UNE vil se på saken på nytt:

- Hun er litt overveldet og ble veldig emosjonell. Selvfølgelig er hun glad for at familien skal få feire jul sammen og at de skal se på saken igjen. Hun er håpefull og lykkelig over at så mange mennesker taler hennes sak, sier datteren.

Foreløpig har hun avventet innkjøp av julegaver og juletre. Det endret seg i dag.

- Nå skal jeg ut og gjøre innkjøp, sier Klara Ellefsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer