New York erklærer unntakstilstand:

Utsetter vaksineavtaler og innstiller flyginger

Myndighetene i New York innfører to dagers unntakstilstand i forbindelse med kraftig snøvær de neste dagene. Byen ser seg også nødt til å utsette vaksineavtaler og innstille flyginger.

KRAFTIG SNØVÆR: Snøen har allerede begynt å legge seg over den folkerike byen. De neste dagene kommer de virkelige mengdene. Foto: Kena Betancur / AFP / NTB
KRAFTIG SNØVÆR: Snøen har allerede begynt å legge seg over den folkerike byen. De neste dagene kommer de virkelige mengdene. Foto: Kena Betancur / AFP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Unntakstilstanden gjelder for hele byen og trer i kraft klokka 06.00 mandag lokal tid med varighet til samme tid tirsdag.

- Vinterstormen blir farlig med kraftig snøfall og sterk vind. Hvis du kan bli hjemme, bli hjemme. Hold veiene fri for utrykningskjøretøy, skriver ordfører Bill de Blasio på Twitter.

Vinterstormen byr på opptil 60 centimeter snø og vindkast opp i 17 til 22 meter i sekundet flere steder i Tri-State-området, som omfatter New York, New Jersey og Connecticut, skriver den lokale nyhetskanalen ABC 7.

Restriksjoner og innstillinger

Unntakstilstanden innebærer restriksjoner for ikke-essensielle reisende.

Det åpnes imidlertid opp for enkelte reiser i kollektivtrafikken, for private kjøretøy som bidrar nødetatene, dem som frakter midler til kriserammede eller kjøreturer der det står om fare for liv og helse.

- Det er nødvendig å innføre restriksjoner i trafikken for å verne om sikkerheten til innbyggerne og legge til rette for rask og effektiv snøbrøyting, står det i erklæringen.

Trafikanter som ikke overholder reglene, vil bli tauet, står det videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer