Utskjelt av bøndene, roses av Erna

- Sylvi har gjort en kjempejobb, sier statsministeren.

FÅR SKRYT: Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (Frp) har måttet tåle mye kritikk og kjeft for håndteringen av jordbruksoppgjøret. Men sjefen, statsminister Erna Solberg (H) skryter av statsråden og sier hun har gjort en kjempejobb.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
FÅR SKRYT: Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (Frp) har måttet tåle mye kritikk og kjeft for håndteringen av jordbruksoppgjøret. Men sjefen, statsminister Erna Solberg (H) skryter av statsråden og sier hun har gjort en kjempejobb. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Statsminister Erna Solberg (H) og finansminister Siv Jensen (Frp) snakker sammen nesten daglig og tar beslutninger på telefon. Regjeringskonferansene brukes til reelle politiske diskuksjoner.

Gjennom medarbeidersamtaler, oppmuntringer til statsråder i storm og tydelige krav om gjennomføring bygger Erna Solberg det blåblå laget.

Oppmuntrer Flere statsråder har fått gjennomgå både i Stortinget og i media denne våren. Da ringer Erna eller sender SMS.

- Ja, jeg ringer når det blåser litt rundt en statsråd. Noen trenger mer enn andre fordi det blåser mer på dem og rundt dem. Det kan også være jeg gir veileding hvis det er statsråder som ikke har så mye erfaring med Stortinget, sier Solberg til Dagbladet.

En av dem som har fått oppmuntringsmeldinger fra statsministeren denne våren, er landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (Frp).

Etter utnevnelsen i høst ble hun i ukesvis kjørt hardt på sin PR-fortid i det omstridte selskapet First House. I vår har hun måttet tåle bondeopprør, hets og sterk kritikk i Stortinget for for sin håndtering av jordbruksoppgjøret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer