UTSKREVET I GÅR: Akuttpsykiatrisk avdeling i Tønsberg vedgår at de kan ha vurdert feil da de i går skrev ut 34-åringen fra behandling. Senere på kvelden ble han mor funnet drept i Larvik. 34-åringen er siktet for drapet. Foto: Lasse Ljung/Nyhetsfoto
UTSKREVET I GÅR: Akuttpsykiatrisk avdeling i Tønsberg vedgår at de kan ha vurdert feil da de i går skrev ut 34-åringen fra behandling. Senere på kvelden ble han mor funnet drept i Larvik. 34-åringen er siktet for drapet. Foto: Lasse Ljung/NyhetsfotoVis mer

Utskrevet samme dag som drapet skjedde

34-åringen som er siktet for drapet på sin mor (61) i Larvik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen, som er fra Larvik, har vært psykiatrisk pasient og er nå tilbake på Vestfold sentralsykehus i Tønsberg.

- Vi håper å få avhørt ham torsdag, hvis helsetilstanden hans tillater det, sier politiadvokat Ann Britt Backstrøm i Vestfold politidistrikt til NTB.

Den siktede vil bli fremstilt for fengsling fredag. Backstrøm regner med at de vil begjære ham varetektsfengslet for fire uker. 34-åringen har fått oppnevnt advokat Søren O. Hellenes i Larvik som forsvarer.

Slapp ut fra psykiatrien Samme dag som 34-åringen drepte sin egen mor, slapp han ut fra akuttpsykiatrisk avdeling i Tønsberg, skriver NRK.

Fagsjef Arne Repål ved akuttavdelingen sier at mannen ble utskrevet bare kort tid før drapet.

- Vi vet det har vært flere episoder, men så langt har ikke mannen vært vurdert som farlig, sier han, men tar likevel selvkritikk for at mannen ble skrevet ut.

- Vi har hatt et møte om saken i dag og må være åpne på at det kan ha skjedd en feil, sier Repål.

Kjørte vinglete Drapet ble oppdaget etter at politiet fikk tips om en bil som kjørte vinglete i Larvik. En politipatrulje stoppet bilen klokka 20.20 tirsdag.

- Mannen i bilen opplyste at han hadde drept sin mor. Politiet rykket da ut på en adresse på Hovland i Larvik hvor det ble funnet en død kvinne, sier politiinspektør Magnar Pedersen i Vestfold politidistrikt.

Dagbladet skrev i går at 34-åringen er tidligere pågrepet for trusler og plagsom atferd, men sakene er blitt henlagt på grunn av tvil om mannens tilregnelighet.

Venter på obduksjon Åstedet er sperret av, og den døde kvinnen er sendt til obduksjon ved Rettsmedisinsk institutt i Oslo.

- Saken er rimelig avklart. Dette er ikke annet en tragisk hendelse. I løpet av dagen håper vi å få fastslått dødsårsaken. Spørsmålet om han skulle fått gå løs, må helsevesenet svare på, sier Backstrøm.

Hun vil foreløpig ikke si noe om når eller hvordan drapet skjedde. Politiet vil heller ikke si noe om bakgrunnen for drapet.

Vestfold politidistrikt får teknisk bistand av Kripos i saken, og kriminalteknikerne fortsatte onsdag sine undersøkelser i boligen i Larvik.

(NTB)