Utslitt, men lettet

Alton Bendu (36) takker høyere makter for at han overlevde skuddramaet på Baronen og Baronessen. - Han er utslitt, men lettet over at det har gått såpass bra, sier kameraten Torgeir Bryn, som satt en time ved vennens sykeseng i går ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Han var glad for å få besøk, men vi snakket ikke så mye om det som har skjedd. Han var sliten etter å ha blitt operert. Han har mye vondt, men er samtidig takknemlig over at det ikke gikk verre, forteller Bryn.

Alton Bendu ble skutt i begge beina under dramaet, og betegnes som en helt fordi han kastet seg over en kvinnelig gjest for å beskytte henne. Bendu var selv iført skuddsikker vest. Skadene hans betegnes som lette.

Torgeir Bryn er stjernespiller på basketlaget Oslo Kings og har vært venn med Alton Bendu i mange år.

- Vi ble kjent da vi jobbet sammen, og har vært venner siden. Dette er helt uvirkelig og forferdelig tragisk. Jeg ble oppringt i går formiddag av en kamerat som ba meg sjekke nyheten på nettet om skytedramaet. Han mistenkte at Alton var en av de skadde. Jeg kjørte ned til Baronen og Baronessen og fikk det bekreftet, forteller Bryn.

- Jeg dro opp til Ullevål sykehus og fikk sitte hos Alton en times tid. Han var våken og pratet, men var veldig sliten.

- Var han sint?

- Nei, han var mest lettet. Men jeg er sint over at sånt kan skje i dagens Norge. Man tror ikke at det går an før det hender med en man selv er glad i. Og dette kunne lett ha gått fryktelig galt. Nå håper jeg bare at dette får konsekvenser, sier Torgeir Bryn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer