Vladimir Putin med ny kalender:

Utsolgt etter dager

Årets Putin-kalender har nådd butikkhyllene. Har du mål om å kjøpe deg en, kan du være for seint ute allerede.

VILLMARKSLIV: Vladimir Putin står ikke tilbake for verken Bear Grylls eller Lars Monsen, ifølge den nye kalenderen. Foto: Medniy Vsadnik
VILLMARKSLIV: Vladimir Putin står ikke tilbake for verken Bear Grylls eller Lars Monsen, ifølge den nye kalenderen. Foto: Medniy Vsadnik Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

150 kroner er prisen du må ut med, hvis du vil ha årets Putin-kalender på veggen. Den årlige tradisjonen fra forlaget Medniy Vsadnik i St. Petersburg lar ikke krigen i Ukraina sette noen stopper for produksjonen.

Prydet med bilder av en president som for anledningen figurerer som alt ifra ishockey-spiller til villmarkens sønn, får de som velger å gå til innkjøp av den populære kalenderen også denne gang et bredt og variert utvalg av motiver.

POPULÆR: I årevis har Putin-kalenderen blitt solgt i hopetall. Også årets utgave har slått an hos kjøperne. Foto: Medniy Vsadnik
POPULÆR: I årevis har Putin-kalenderen blitt solgt i hopetall. Også årets utgave har slått an hos kjøperne. Foto: Medniy Vsadnik Vis mer

Ryktene går - kalenderen består

70 år gamle Putin har det siste året hatt et svært begrenset antall opptredener i offentligheten, noe som blant annet har ført til spekulasjoner om hans helsetilstand.

Ryktene har blant annet dreid seg om at presidenten skal ha hatt kreft på et tidligere tidspunkt, og at han ble behandlet for dette da invasjonen av Ukraina ble iverksatt. Også teorier om Putins sinnstilstand har vært et repeterende tema.

På grunn av begrensede muligheter til flatterende fotoseanser, er de fleste av bildene i årets kalender hentet fra tidligere års arkiv, skriver The Times.

ATOMVÅPEN: Russlands president Vladimir Putin lover i en tale om landets militære mål for 2023 at beredskapen til atomstyrkene skal forbedres, og varsler samtidig et nytt våpen. Vis mer

Utskjelt og utsolgt

Kalenderen ble ifølge The Times sluppet tidligere denne uka, men var allerede fredag utsolgt i flere nettbutikker. Etterspørselen har imidlertid vært høy i en årrekke, og kalenderen har blant annet inneholdt det mye omtalte bildet av presidenten i bar overkropp på hesteryggen i den sibirske villmarka.

Årets utgave står noe tilbake med tanke på å tegne et like macho inntrykk av Putin. Det har imidlertid blitt plass til bilder av både judotrening med barn og et møte med Kinas president, Xi Jinping.

Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer