Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utsolgt i to dager

SAS-kunder booker om, lange køer. Fortsatt mulighet Stavanger - Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Selskapene som flyr normalt, har lange køer foran sine skranker på Gardermoen og de andre store flyplassene i formiddag. SAS Braathens-passasjerer som er rammet av streiken har møtt fram for å finne andre løsninger på sine reiseplaner til påske - slik SAS Braathens selv har anbefalt.

Norwegian er utsolgt på absolutt alle innenriksruter i dag og i morgen med unntak av den nye ruten mellom Oslo og Bergen, opplyser markedssjef Åsta Braathen til Dagbladet.no.

Press også utenlands

Det har også vært stort press på Norwegians utenlandsruter i dag, særlig til Stockholm og ulike flyplasser i Mellom-Europa, men det var ved 11-tiden fortsatt noen ledige plasser på utenlandsrutene.

-Lørdag er det også begynt å bli rift om billettene innenlands, men søndag er det fortsatt mye ledige, sier markedssjefen.

Fullt hos Widerøe

Widerøe har heller ikke et eneste ledig flysete innenlands i dag. I morgen er det noen få ledige seter på hovedstrekninger nord - sør og lokaltrafikk i Lofoten, Helgeland, Finnmark og på Vestlandet.

-Det var mange bestillinger fra før på grunn av påsken, og nå har vi greid å dytte inn 1.500 passasjerer i tillegg fra SAS Braathens. Mange har i tilegg booket om til Sandefjord - København for å komme videre derifra til Trondheim, men i dag har vi ikke mer å by fra Trondheim. Vår kundetelefon 810.01.200 og Widerøes nettsider vil fange opp eldige slengbilletter, sier informasjonssjef Siw Sandvik til Dagbladet.no  

Utsolgt i to dager

-British Airways, KLM og Air France er allerede utsolgt på sine flyvninger ut fra Gardermoen fram til mandag 10. april, opplyser informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo Lufthavn Gardermoen til Dagbladet.no.

Mekler fortsatt

Meklingen for de 700 kabinansatte som opprinnelig kommer fra Braathens SAFE, var fortsatt i gang hos Riksmeklingsmannen ved 12-tiden. SAS Braathens Kabinforening fortsatte meklingen etter at kollegene i Norsk Kabinforening gikk til streik før klokka 06 i morges.

SAS Braathens Kabinforening er tilsluttet den nye YS-"paraplyen" Parat.

-Våre medlemmer er på jobb etter vanlig turnus. Vi har full respekt for kollegene i Norsk Kabinforening som er i streik, og vi kommer til å følge de fastsatte reglene, sier Parat-leder Lisbeth Eliasson til Dagbladet.no.

Ifølge TV 2 Nyhetene ligger det nå an til at om lag 90 SAS Braathens-fly kommer til å gå som normalt innenlands i dag - med kabinpersonale for foreningen som fortsatt er i mekling.

KAOS OG UTSOLGT: 28 000 passasjerer berøres i dag av streiken i SAS Braathens. Foto: Scanpix
KAOS OG UTSOLGT: 28 000 passasjerer berøres i dag av streiken i SAS Braathens. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media