- Utspillet til Sandra setter rettssikkerheten i fare

Sandra Borch modererer seg etter voldtektsutspill i går.

MODERERER SEG: I dag skriver Sandra Borch, leder i Senterungdommen på Twitter: «Sedelighetsforbrytelse å injurie kan ikke db-journalisten forskjell på.Uansett tufsete uttalt av meg.Lite taktisk å prøve å forklare db det.». Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
MODERERER SEG: I dag skriver Sandra Borch, leder i Senterungdommen på Twitter: «Sedelighetsforbrytelse å injurie kan ikke db-journalisten forskjell på.Uansett tufsete uttalt av meg.Lite taktisk å prøve å forklare db det.». Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Senterungdommens leder Sandra Borch uttalte i går kveld at hun mener det må bli enklere å dømme antatte voldtektsmenn, og antyder at deler av bevisbyrden i alle sedelighetssaker må skyves over på personen som blir anklaget.

- Først og fremst mener jeg injuriesaker, men jeg tar også til orde for at - dette er litt vanskelig å beskrive med ord - men for at den som er anklaget for å ha voldtatt i større grad må føre bevis for at han ikke har voldtatt, sa Borch til Dagbladet.

Borch, som har en mastergrad i rettsvitenskap, blogget først om temaet:

«Jeg mener også bevisbyrden i injuriesaker i forbindelse med voldtektssaker er problematisk. I dag henlegges de fleste injuriesaker på grunn av nettopp bevisbyrden. Jeg mener det i større grad bør være slik at det ikke er kvinnen som må bevise at hun ble voldtatt, men at gjerningsmannen også i større grad må føre bevis for at han ikke voldtok».

Modererer seg I dag modererer Borch seg i en Twitter-melding formulert slik:

«Sedelighetsforbrytelse å injurie kan ikke db-journalisten forskjell på.Uansett tufsete uttalt av meg.Lite taktisk å prøve å forklare db det.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer