Utstillingshund skadd etter Norwegian-tur

Hunden falt av bagasjetransporten og haltet omkring på rullebanen.

SKADET Her ligger hunden Sophia og slapper av etter ulykken i Barcelona. Hunden blir nå behandlet av dyrlege. Foto: Privat
SKADET Her ligger hunden Sophia og slapper av etter ulykken i Barcelona. Hunden blir nå behandlet av dyrlege. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg fikk ikke hjelp, det eneste jeg fikk var en rulletape til å fikse hundeburet, sier Susen von Warburg.

Warborg fløy med  Norwegian fra Danmark til Barcelona for å delta på en hundeutstilling. Hun hadde med seg fire utstillingshunder. Da hun sto i terminalbygningen i Barcelona og ventet på den dyrebare bagasjen var det noe som manglet.

Buret med den ene av de fire hundene i hadde falt av bagasjevogna under den interne transporten fra flyet og inn til terminalen, melder Ekstrabladet.dk. Warburg blir tilkalt etter nesten to timer og får vite at den ene hunden hadde løpt fritt på rullebanen.

- Transportburet ble ødelagt i fallet og hunden kom seg ut, sier Warburg.

De ansatte på flyplassen kjørte Warburg og mannen ut på rullebanen for å hente den skremte hunden.

- En stor folkemengde hadde samlet seg rundt noen politibiler på stedet. Hunden lå skadet i bagasjerommet i den ene bilen, sier hun til Dagbladet.

Hun forteller at hunden begynner å bite etter hånden hennes og er i sjokk. Hun måtte bruke langt til på å roe ned hunden for å få fraktet den bort fra flyplassen.

- På grunn av fallet hadde hunden problemer med å gå og politiet måtte kjøre oss tilbake til terminalen, sier Warburg.

Ødelagt bur og utstilling - Transportkassen var helt smadret, sier Warburg.

HJEM, KJÆRE HJEM: Hunden Sophia vil nok ikke ut å reise med fly med det første. Foto: Privat
HJEM, KJÆRE HJEM: Hunden Sophia vil nok ikke ut å reise med fly med det første. Foto: Privat Vis mer

Inne på flyplassen forsøker hun å nå en av Norwegians ansatte uten hell. Hun var nødt til å vente til hjemreisedagen.

- Hunden min kunne ikke stilles ut på grunn av skadene. Den var kraftig påvirket av ulykken og var aggressiv overfor alle som kom for tett på. Noe som er synd, for hun har aldri oppført seg slik før, sier hun til Dagbladet.

Hun forteller at selv ikke når hun skulle ta flyet hjem til Danmark kunne de ansatte på flyplassen hjelpe henne. Hun fikk heller ingen ny trasportkasse til hunden. Hun fikk en tape som hun kunne bruke til å reparere den ødelagte kassen.

Warburg er rystet over at hun ikke fikk hjelp av flyselskapet i Barcelona.

Får erstatning - Det er svært beklagelig at dette er skjedd. Vi går nå en runde med våre samarbeidspartnere i Barcelona for å sørge for at våre kunder får hjelp umiddelbart. Det er beklagelig at denne kunden måtte vente på oppfølging fra oss, sier informasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen til Dagbladet.

Norwegian vil gi Warburg erstating og midler til oppfølging av hundens helse.

- Vi er glad for at vi har opprettet en dialog med kunden og vi vil gi henne erstatning. Vi er opptatt av at hun skal få en god oppfølging, sier Sandaker-Nielsen.

UTSTILLINGSHUND: Sophia vil ikke være klar for utstilling på mange år, ifølge Susen von Warburg. Foto: Privat
UTSTILLINGSHUND: Sophia vil ikke være klar for utstilling på mange år, ifølge Susen von Warburg. Foto: Privat Vis mer