Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utsultet 15-åring holdt fanget i låve var «dager fra døden»

Gutten måtte sove med dyr, og spise pinner, løv og gress for å overleve.

FANGET: 15-åringen fra Oklahoma fikk ikke lov til å forlate eiendommen på to år, og måtte sove i låven sammen med gårdsdyrene. Nå er hele familien hans pågrepet og varetektsfengslet. Foto: Google Maps
FANGET: 15-åringen fra Oklahoma fikk ikke lov til å forlate eiendommen på to år, og måtte sove i låven sammen med gårdsdyrene. Nå er hele familien hans pågrepet og varetektsfengslet. Foto: Google Maps Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han veide bare 36 kilo da politiet fant ham. Flere bein i den 15 år gamle kroppen hans var brukket, han hadde flere hodeskader og i beinet hans var det hagl.

Han hadde sovet med geiter, kaniner, kyllinger og andre dyr i en låve, og spist pinner, løv og gress for å overleve.

Han var helt utsultet og bare noen «dager fra døden,» ifølge politiet i Oklahoma, som gikk ut med saken i går.

Det melder avisa The Oklahoman.

Siktet for barnemishandling

15-åringens to storebrødre, far og stemor er alle varetektsfengslet og siktet for grov forsømmelse av et barn. Faren er i tillegg siktet for barnemishandling, skriver avisa.

- Han var underernært og har blitt mishandlet. Legene sier han bare var noen dager fra døden, sier aktor i saken, Adam Panter, til avisa.

Gutten er nå lagt inn på sykehus for behandling av underernæring, og hodeskadene han har blitt påført.

I sin forklaring til politiet har 15-åringen forklart at han har hatt hodeskadene en stund.

På et tidspunkt skal larver ha infisert sårene. Da skal faren ha fjernet larvene og deretter forsøkt å lukke såret med superlim, ifølge forklaringen.

Denne forklaringen, sammen med politiets egne forklaringer og foreløpige, er blitt forelagt en domstol i Oklahoma.

Han har også forklart at haglet som ble funnet i beinet hans, stammer fra en hendelse et drøyt år siden. Da skal han ha blitt skutt av faren sin med en hagle med jaktammunisjon man bruker for å skyte fugl.

«Gutten har forklart at han ikke har fått lov til å forlate eiendommen de siste to åra», heter det videre i rettsdokumentene.

KIDNAPPET: En britisk jente (20) skal ha blitt holdt fanget i en leilighet i Italia da hun trodde hun skulle på et oppdrag. Da jenta ankom stedet hun trodde var et jobboppdrag, skal hun ha blitt angrepet og kidnappet av to menn. Video: CNN Vis mer

Sett av forbipasserende

Saken ble rullet opp ved en tilfeldighet, ifølge avisa The Oklahoman. Gutten ble funnet 12. juli i forrige uke, etter å ha blitt observert av en tilfeldig forbipasserende.

Vedkommende som så gutten, ble bekymret og kontaktet barnevernets krisetelefon. Etterforskere i barnevernet kontaktet deretter påtalemyndigheten i fylket, og ba om bistand.

Deretter rykket politiet ut, og fant gutten i en låve på eiendommen.

Gutten har forklart videre at faren og stemora hadde forberedt seg på besøk fra barnevernet, og gitt gutten beskjed om hvordan han skulle oppføre seg i møte med saksbehandlere.

Fikk bare bruke toalettet

En av guttens storebrødre har forklart til etterforskerne i saken at 15-åringens far og stemor hadde arrangert det slik at gutten måtte sove på låven.

Storebroren forklarte videre at 15-åringen ikke fikk lov til å gå inn i huset, bortsett fra da han måtte bruke toalettet.

Stemora har forklart at hun ikke var klar over hvilken fysisk tilstand 15-åringen var i, men erkjente at 15-åringen burde ha fått lov til å besøke en lege, ifølge avisa.

Hun forklarte videre at grunnen til at gutten ikke fikk legehjelp for sine ulike skader, var fordi de ikke hadde helseforsikring. På eiendommen fant imidlertid politiet forsikringsbevis, ifølge rettsdokumentene.

Saken er fremdeles under etterforskning.