-  Utsulting er uaktuelt

Asylsøkere som har mistet retten til kost og losji, får nå hjelp fra Sosialdepartementet, som lover at ingen skal sultes ut av Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Vi må forholde oss til hva sosialtjenesteloven sier i forhold til å ivareta folk som er i nød. Og den som er i nød, skal få hjelp i Norge, uansett, sier Kristin Ravnanger (KrF).

Ravnanger er statssekretær i Sosialdepartementet, som nå jobber på spreng for å få ferdig en ny forskrift om utenlandske statsborgeres rett til sosialhjelp, inkludert asylsøkere som er kastet ut av mottakene.

-  Uansett hvordan vi konkluderer, så er det ikke en aktuell problemstilling at noen skal sulte eller fryse i hjel i Norge, sier hun.

Den siste uka har flere kommuner etterspurt svar på hva de skal gjøre med asylsøkere som er kastet ut av mottak, og som ikke vil eller kan reise tilbake til hjemlandet. Kommunalminister Erna Solberg (H) har uttalt at noe nødhjelp for noen dager er greit - men heller ikke mer. I dag gir noen kommuner regulær sosialhjelp, mens andre benytter seg av nødhjelpsparagrafen.

Den nye forskriften til sosialtjenesteloven skal avklare uklarhetene rundt støtten til asylsøkere uten opphold.