Uttalelser om Snøhvit som terrormål skaper uro

Forsvarssjef Sverre Diesens uttalelser om at Snøhvit-feltet og Melkøya rett utenfor Hammerfest kan være et attraktivt mål for terrorister skaper uro og frykt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvarssjef Sverre Diesens uttalelser om at Snøhvit-feltet og Melkøya rett utenfor Hammerfest kan være et attraktivt mål for terrorister skaper uro og frykt.

- En terrorist søker alltid å gjøre størst mulig skade ved sine handlinger. Ved å rette et terrorangrep mot Snøhvit-feltet kan vedkommende gjøre stor økonomisk og miljømessig skade i et utsatt og sårbart område, sier Diesen til Stavanger Aftenblad.

Uttalelsen får ordfører Kristine Jørstad Bock (Ap) i Hammerfest til å reagere. Hun mener kommunene burde vært orientert om at Forsvaret ser på Melkøya som et av landets viktigste terrormål.

- Etter terrorangrepene mot USA stilte vi disse spørsmålene til forsvarsledelsen. Da fikk vi til svar at Hammerfest og Melkøya ikke var definert som terrormål. Etter dette har det vært helt stille om saken, sier ordføreren til Finnmark Dagblad.

Hun vil nå ta kontakt med Forsvarsdepartementet for å få informasjon.

Diesen utdyper sine uttalelser med å si at han brukte eksemplet for å vise betydningen av området.

- Som et terrormål kan et slikt anlegg ha ytterligere betydning ut ifra sin beliggenhet, sier Diesen.

Seniortalsmann i forsvarsstaben, Petter Lindquist, sier at Diesen brukte muligheten for terroranslag mot Snøhvit som et eksempel for å belyse viktigheten av militær tilstedeværelse i nord.

SKAPER FRYKT: Forsvarssjef Sverre Diesen peker ut Snøhvit-feltet og Melkøya som mulige terrormål. Foto: Scanpix
SKAPER FRYKT: Forsvarssjef Sverre Diesen peker ut Snøhvit-feltet og Melkøya som mulige terrormål. Foto: Scanpix Vis mer

(NTB)