Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Greta Thunberg:

Uttaler seg om Trump-melding

I et intervju hos «Skavlan» på TV 2 reagerer klimaaktivist Greta Thunberg på Donald Trumps Twitter-melding om henne.

VIL IKKE MØTE TRUMP: På tross av at klimaaktivist Greta Thunberg ikke ønsket å møte president Donald Trump under FN-møtene i New York, skjedde dette. Nå deles øyeblikket på Twitter i stor fart. Video: AP / Twitter Vis mer

Klimaaktivisten Greta Thunberg (16) har vært på alles lepper siden hun mandag kveld talte under FN-toppuka mandag. Særlig var det to hendelser som involverte president Donald Trump som vakte oppsikt.

Natt til onsdag stilte 16-åringen til intervju med Fredrik Skavlan i New York, melder TV 2.

For første gang uttaler hun seg om Trumps Twitter-melding.

- Du kan tolke den tweeten på mange måter. Jeg visste at han antakelig ville si noe om meg på et tidspunkt. Det har ikke noe å si, sier hun og blir spurt om hun oppfatter den som sarkastisk.

- Selvsagt gjør jeg det, men ja, selvsagt kom han til å skrive det.

KLIMASTREIKENS MOR: Da Greta Thunberg droppet skolen og satte seg ned foran Riksdagen, våknet hele verden. Video: AP, NTB og Dagbladet. Vis mer

Videoen

President Trump dukket overraskende opp på klimatoppmøtet mandag. En video av at Thunberg ser på Trump i det han entrer rommet, har gått sin seiersgang på internett.

- Jeg ble stoppet av sikkerhetsfolk da han kom inn i rommet. Da lurte jeg på hva som skjedde, og så dukket han plutselig opp. Jeg tror jeg ble sjokkert, sier Thunberg til Skavlan.

Hetset

I etterkant av tordentalen mandag har Thunberg blitt både hyllet og hetset.

16-åringen har tidligere karakterisert personangrep mot henne som forsøk på å lede debatten bort fra klimaendringene. Miljøforkjemper Bill McKibben er enig.

- Greta har sagt fra begynnelsen at folk angriper henne fordi de ikke kan angripe vitenskapen. Det virker unektelig å være tilfelle. Angrepene avslører den klimafornektende høyresidens overfladiskhet - både intelektuelt og moralsk, uttaler han til New York Times.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media