VIL IKKE MØTE TRUMP: På tross av at klimaaktivist Greta Thunberg ikke ønsket å møte president Donald Trump under FN-møtene i New York, skjedde dette. Nå deles øyeblikket på Twitter i stor fart. Video: AP / Twitter Vis mer

Greta Thunberg:

Uttaler seg om Trump-melding

I et intervju hos «Skavlan» på TV 2 reagerer klimaaktivist Greta Thunberg på Donald Trumps Twitter-melding om henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Klimaaktivisten Greta Thunberg (16) har vært på alles lepper siden hun mandag kveld talte under FN-toppuka mandag. Særlig var det to hendelser som involverte president Donald Trump som vakte oppsikt.

Natt til onsdag stilte 16-åringen til intervju med Fredrik Skavlan i New York, melder TV 2.

For første gang uttaler hun seg om Trumps Twitter-melding.

- Du kan tolke den tweeten på mange måter. Jeg visste at han antakelig ville si noe om meg på et tidspunkt. Det har ikke noe å si, sier hun og blir spurt om hun oppfatter den som sarkastisk.

- Selvsagt gjør jeg det, men ja, selvsagt kom han til å skrive det.

KLIMASTREIKENS MOR: Da Greta Thunberg droppet skolen og satte seg ned foran Riksdagen, våknet hele verden. Video: AP, NTB og Dagbladet. Vis mer

Videoen

President Trump dukket overraskende opp på klimatoppmøtet mandag. En video av at Thunberg ser på Trump i det han entrer rommet, har gått sin seiersgang på internett.

- Jeg ble stoppet av sikkerhetsfolk da han kom inn i rommet. Da lurte jeg på hva som skjedde, og så dukket han plutselig opp. Jeg tror jeg ble sjokkert, sier Thunberg til Skavlan.

Hetset

I etterkant av tordentalen mandag har Thunberg blitt både hyllet og hetset.

16-åringen har tidligere karakterisert personangrep mot henne som forsøk på å lede debatten bort fra klimaendringene. Miljøforkjemper Bill McKibben er enig.

- Greta har sagt fra begynnelsen at folk angriper henne fordi de ikke kan angripe vitenskapen. Det virker unektelig å være tilfelle. Angrepene avslører den klimafornektende høyresidens overfladiskhet - både intelektuelt og moralsk, uttaler han til New York Times.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer